GODLIN

God Lin har en jordnær filosofi, det skal være enkelt, naturlig og funksjonelt.
De syr alle sine produkter for hånd. Det startet med ull, - nå har de også inkludert lin.

Godlin_sengetøy_4.jpg
godlin_sengetøy8.jpg
godlin_sløyfe.jpg
godlin_sengetøy6.jpg

Det er ikke en hvilken som helst lin de bruker i sine produkter. Aldri har jeg opplevd kraftigere tekstiler i sengetøyet. Det omslutter virkelig kroppen og er en nytelse å sove i. Ingunn fra GodLin forteller at det var en utfordring å finne rett kvalitet på stoffet de syr sengetøy av. De opplevde at sengetøy som allerede var tilgjengelig linstoff var altfor tynt og for lite «fast i fisken» og den rette opplevelsen uteble. Så de bestemte seg for å lage det selv. Da de fant en linprodusent som leverte 100 gr mer tyngde per m2 enn det som er vanlig, visste de at de hadde funnet det de var ute etter. Endelig var den der. Den rette følelsen. Den grove teksturen, tyngden og fastheten de husket fra mormors tykke dyner.

LIN ER ET GODT ALTERNATIV


Linplanten er brukt til tekstiler i mer en 10 000 år, og har lange tradisjoner i Norge også. Den er omtalt i den eldre Edda og var nyttet til fruktbarhet. For 150 år siden hadde de fleste norske gårder en liten linteig og spant, og vevde sine egne tekstiler. I dag har vi ikke kommersiell dyrking av lin i Norge, men nedover i Europa finner vi lin avbeste kvalitet. Lin-planten krever mye mindre vann og energi enn bomullsplantene, og er i liten grad utsatt for insekts-angrep, som gjør at den sjelden trenger å sprøytes med kjemikalier. Når stoffet i tillegg er slitesterkt blir lin et miljømessig gunstig alternativ til bomull. Lin er anti-allergisk og anti-statisk, det gjør stoffet velegnet som sengetøy og håndklær. Lin har god oppsugingsevne og virker lett antiseptisk. Det finnes dessuten ikke mange tekstiler som overgår lin hva gjelder skjønnhet. Linet fra GODLIN er dyrket i Hviterussland og er sydd for hånd i Norge. Kvaliteten er så god at de, med rett behandling, kan gå i arv til barnebarna dine om to generasjoner…

DEILIGE STRUKTURVEVDE LINHÅNDKLER

Håndklærne til God Lin er strukturvevd. Det vil si at de i utgangspunktet svært løst vevd og når linet vaskes får det en strukturert overflate som både gir den sin vakre tekstur, men ikke minst bidrar til den deilige spafølelsen man er ute etter i et godt håndkle.

Du kan nå kjøpe de fine håndklene fra GodLin i min nettbutikk i to størrelser. Jeg har også et herlig handlenett i kraftig lin for salg, og veldig snart vil du finne flere produkter fra de flinke lin entusiastene i min lille nettbutikk. Sengetøy kan bestilles på mål og sys etter ønske til svært gunstige priser, kvaliteten og håndverket tatt i betraktning. Ta gjerne kontakt for spørsmål rund dette.



 
 
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

RESTEKJØKKEN

Neste
Neste

KVINNEKRAFT