STEINFINE INTERIØRDETALJER

Å skape vakre blikkfang i interiøret handler ofte om materialmix og taktilitet. Du trenger slett ikke alltid gå til butikken når du trenger fornyelse. Kanskje har du allerede det du trenger for hånden? Mange har skiferheller i hagen eller fliser i gangen, og kanhende rester av materialet til overs? I så fall er det bare å begynne å se seg om etter mulighetene.
Her får du inspirasjon til hvordan du kan bruke ulike typer skifer til å lage estetiske blikkfang i huset.

slowdesign_minera-39.jpg
slowdesign_minera-54.jpg
slowdesign_minera-61.jpg
slowdesign_minera-51.jpg

SKIFER SOM MORTER

Hva med å bruke en rå helle i Oppdalskifer til å knuse krydderurter med på kjøkkenet? Jeg hadde allerede en vintage steinhammer som passet perfekt, men en passe stor, passe rund sten gjør samme nytte. Steinblokken er et flott blikkfang på kjøkkenbenken, og når den ikke brukes som morter kan jeg sette varme ting på den.

minera_usett_slowdesign-003.jpg
minera_usett_slowdesign-006.jpg
skifer_interior_slowdesign-04-2.jpg

SKIFERHELLE SOM BORDSKÅNER
Gamle skiferheller kan bli nydelige bordskånere. Det fungerer supert å sette fra seg varme ting på en steinhelle, eller hva med å bruke det som lysbrett for kubbelysene? Gammel ottaskifer med mose og lav gir et rått uttrykk som passer godt inn i et rustikt interiør, men du kan selvsagt også bruke en skiferflis for et strammere uttrykk.

slowdesign_minera-05.jpg
slowdesign_minera-02.jpg

SKIFER SOM DEKORELEMENT på badet

Skifer er også helt supert til å skape en fin materialmix mot tre, lin, ull og andre naturmaterialer. På badet er det fint å bruke det som et samlende element. Her har jeg brukt de som underlag for makeup produkter, som smykkeholdere, såpeholder i dusjen, og hylle til oljediffuser.

Skifer er et altfor ekslusivt og flott materiale til at det kan kastes, kanskje har denne artikkelen gitt deg noen ideer og inspirasjon til å bruke det du måtte ha for hånden av dette flotte materialet på nye måter?

Artikkelen er laget i samarbeid med Minera skifer.


OM MINERA

Minera Skifer er Skandinavias ledende produsent av skifer. Tuftet på flere hundre år med håndverkstradisjon skaper de vakre byggematerialer av skandinaviske bergarter som er flere hundre millioner år gamle. 
Selskapet leverer bærekraftige skiferprodukter til alt fra store offentlige bygg til små private aktører. Skiferen fra Minera har lang levetid, krever knapt vedlikehold, og egner seg like godt utvendig som i interiøret. Utvinning og bearbeiding av steinene krever lite energi da det stort sett er manuelt arbeid, og selv om produksjonen i dag drives med moderne teknikker og utstyr er virksomheten en direkte forlengelse av et håndverk og en materialkunnskap som har dype røtter i norsk kulturhistorie.

Les mer om skifer på Mineras nettsider.

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

JULEBUTIKK I VERKSTEDET

Neste
Neste

DESIGN OG KUNSTHÅNDVERK MED VARIG VERDI