EMBALLASJE

KUNSTEN Å PAKKE PENT INN 

Å gi bort eller motta en gave som er vakkert pakket inn øker gleden og verdien av gaven. Det samme kan man si om emballasjedesign. Å pakke inn produktene sine på en vakker og omsorgsfull måte før man gir den fra seg bidrar til å øke kjøpsopplevelsen for kundene. 

Jeg har egentlig et litt ambivalent forhold til emballasje design. For de aller fleste som selger produkter er det viktig med god emballasje da produktene skal beskyttes mot skader, de skal synes i butikkhyllene, og tiltrekke seg kunder, men spesialdesignet emballasje er dyrt, ofte er det ressurskrevende, lite miljøvennlig i produksjonen, og det aller verste er at det som regel går rett i søpla når produktet er kommet i hus hos sin nye eier.

Jeg strekker meg derfor langt for å komme opp med ideer til emballasjedesign som kan brukes på flere måter. Kanskje kan man integrere emballasjen i produktet? Kanskje kan den brukes til noe annet etterpå? I det minste bør den være laget av resirkulerbare materialer som belaster miljøet minst mulig. Mine kunder har ofte små produksjoner, noe som kan gjøre stykkprisen på emballasje høy. Men det som kan virke som en ulempe kan også snus til en fordel. Små produksjoner har også større potensiale for tøffe spesialtilpasninger, eller skreddersøm.  I de tilfellene der egne produksjoner blir for kostbart har jeg tilgang på gode standardløsninger eller emballasjemateriell som med enkle tilpasninger kan bli kjempefine emballasjeløsninger.

Dette er et lite knippe med bilder og løsninger av ulike emballasjeløsninger jeg har jobbet med det siste året. Ta gjerne kontakt for mer informasjon om hva jeg kan tilby.