Å STRIKKE MED REN NATUR

 
SlowDesign_BCGarn.jpg

Jeg liker å ha tilgang på et rikt utvalg garn. Det gir bedre muligheter for å utfolde meg kreativt og skape spennende teksturer når inspirasjonen oppstår. Som “villstrikker” ønsker jeg å strikke med rene naturprodukter av god kvalitet. Det er ikke alltid så lett å vite hvilket garn som er bra produsert. Derfor ble jeg veldig fornøyd når jeg fant den danske produsenten BC garn. De tilbyr et rikt utvalg naturgarn, og det er i stor grad økologisk og GOTS sertifisert.

En GOTS sertifisering garanterer at produktene er produsert økologisk, med høye krav til dyrevelferd. Uten bruk av kunstgjødsel, pestisider, tungmetaller, klorblekemidler, PVC, nikkel eller krom (puh…).
GOTS merket er også en garanti for at garnet er produsert med rettferdige betingelser, og uten å involvere barnearbeid.
Farger som brukes i GOTS garn skal være miljøvennlige, og det skal være kontroll på alt avfall og spillvann i produksjonen.
Dersom man ikke kjenner garnets opprinnelse og produksjonsprosess er en GOTS sertifisering en stor trygghet.

Alt garnet BC garn tilbyr er i tillegg laget av naturfibre. Selvfølgelig koster det mer å produsere etisk og miljøvennlig garn, ergo blir garnet dyrere i innkjøp enn mye annet garn i markedet, men når man vet hva man betaler for er det vanskelig å argumentere for at det ikke er verdt det. Ren natur - ren samvittighet.


Jeg har ikke funnet mange norske garnforretninger som tilbyr garnet deres, og i alle fall ikke de variantene jeg falt for. Derfor har jeg bestemt for å ta det inn så jeg kan tilby det selv.

Jeg har allerede rukket å strikke en del med det, og har fått noen favoritter. Under får dere en liten presentasjon, jeg gleder meg til å vise dere mer av dette vakre garnet etterhvert.



BC Garn var også med oss under Craft Your Identity på Oslo Design Fair, og vi høstet mange lovord for mykheten og de vakre teksturene i dette garnet. Å velge ut ulike kombinasjoner av garn når man strikker, være seg farger, materialer, tykkelser og teksturer gir mange muligheter for å skape flotte uttrykk.

Jeg er så glad for samarbeidet med BC garn og vil legge ut garn fortløpende i nettbutikken. Dere kan også regne med at det vil komme flere inspirasjonsartikler fremover med dette herlige garnet.

Se mitt utvalg av garn og villstrikkede produkter her.

Les mer om BC garn og deres sortiment her.






 
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

Craft your Identity - Inspirerende pusterom på travel designmesse

Neste
Neste

NATURSMYKKER