STRIKKEMEDITASJON

Sommerferie og en lang rekke av blanke dager med uendelig av tid til egne prosjekter ligger foran deg… eller?
Noen ganger ender feriene opp med å bli langt ifra rolige, men snarere en lang serie av sosiale events, mer eller mindre planlagt. Det er selvfølgelig ikke noe galt i det, stort sett er det veldig hyggelig. Men uansett ferieform kan det være fint å sette seg ned noen minutter hver dag, og ta en liten time out for seg selv. Reflektere litt, knytte seg opp mot naturen.

Naturen i deg selv, og naturen rundt deg.
Dersom du liker å strikke er det faktisk en veldig fin metode for å komme inn i en enkel meditasjon, og denne er laget med utgangspunkt i villstrikk.

FINN roEN

Finn deg et sted som er godt for deg å være, gjerne ute i frisk luft
Sørg for at du sitter behagelig (for eksempel på en strikket meditasjonsmatte) og fullstendig avslappet. Støtt albuene så du slapper godt av i skuldrene, gjerne med puter du har strikket selv. Sleng gjerne et mykt (strikke)sjal lune over skuldrene, det bidrar til en følelse av å være omsluttet.

 
yorbastrikk_slowdesign-58.jpg
 


pust

Trekk pusten dypt inn, hold den inne før du slipper den rolig ut. Lukk gjerne øynene når du gjør dette. Tenk at du skal fylle hele deg med frisk pust, helt ned til lilletåa, og slipp den deretter langsomt ut. Gjenta tre ganger eller så mange ganger du trenger for å kjenne at all uro forlater kroppen og tanker om andre ting forlater hjernen.

 
yorbastrikk_slowdesign-21.jpg
 

LYTT TIL hendenes språk

Nå kan du ta opp strikketøyet og sette i gang. La hendene skape mens hodet forblir avkloblet. Når du strikkemediterer skal det du strikker være enkelt, uten vanskelige teknikker nå, eller oppskrifter som krever konsentrasjon. Hold deg til noe som lar fingrene løpe lett og intuitivt.
Hvis garnet er naturlig og ubehandlet eller plantefarget får du ekstra god kontakt med det. Kjenn hvordan det glir mykt over hendene, liksom kjærtegner de før det forsvinner inn i neste maske.

 
villstrikk_yorba_slowdesign-117.jpg
 

strikk med hjertet

Hva er garnet laget av? Kanskje kan du forestille deg dyret eller planten som garnet stammer fra. Se for deg en åker av vakre linplanter som vaier i vinden, en majestetisk villsau i flott natur, eller en godmodig mohairgeit?

Kjenn på takknemligheten for dyrene som har delt sin ull med deg. Gjem den gode følelsen i hjertet, kjenn hvordan den vokser til en varm følelse av omsorg. La den fylle deg og send den videre inn i det du strikker. På den måten vil det du skaper bære omsorgen og tilstedeværelsen du har lagt inn i hver maske videre.

 
yorbastrikk_slowdesign-27.jpg

 

vær tilstede - lytt

til pusten - til hendene - til hjertet

akkurat nå

er ingenting annet viktigere

enn her og nå

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

YORBA OG VILLSTRIKK RETREAT 16.-18. OKTOBER

Neste
Neste

SOMMER I SKOGEN