YORBASTRIKK

yorbastrikk_slowdesign-32.jpg

Denne helgen var det Yorba samling med Vibeke (naturlig-vis) på hennes småbruk på Lonin. Yorba er en treningsform Vibeke har utviklet. Den er inspirert av de ulike urkulturenes tilnærming til kropp, natur og ritualer, samt dans, thai chi og yoga. Jeg har laget en serie villstrikkede Yorba produkter som Vibeke lanserte denne helgen. Produktene skal bruke i Yorba undervisning og tilbys for salg.

YORBA MATTEN

Yorba matten, er håndstrikket i økologisk ull fra spælsau og mohair geit fra Telespinn. Det tykke ullgarnet gjør matten myk, varm og deilig å ligge på. Perfekt til meditasjon og rolig trening. Bakstykket er sydd på for hånd og er av plantefarget lin. Alle stykkene er ulike men farget med planter jeg har høstet fra nærområdet. Du kan ta den med deg ut i naturen og rulle den ut der du måtte ønske deg en rolig treningsøkt. Vi har satt på en bærestropp i skinn som gjør den enkel å bære over skulderen. Matten er også perfekt å bruke som liggeunderlag på teltur, i hengekøya, eller på svabergene.

 
villstrikk_yorba_slowdesign-090.jpg
yorbastrikk_slowdesign-34.jpg
yorbastrikk_slowdesign-36.jpg
 

Yorba pute

Yorba puten er håndstrikket i økologisk ull. Hver pute er unik, med sitt mønster, sin historie. Baksiden er av lin. Puten er fylt med terapeutisk bokhveteskall. Det er svært lett, luftig og pustende. Skallet har ergonomiske egenskaper som hjelper mot muskel- og skjelettsmerter. Skallene skal ikke vaskes men kan ristes og luftes om du føler behov for det. Puten er fantastisk å sitte på om du trenger litt støtte, du kan også ha den under knærne for å avlaste ryggen når du meditere, eller støtte opp nakken, albuer eller håndledd.

 
yorbastrikk_slowdesign-47.jpg
villstrikk_yorba_slowdesign-135.jpg
 

YORBA BÅND

Yorba båndet er et håndlaget ullbånd for stretching og meditasjon. Hvert bånd er unikt og satt sammen av ulike ullkvaliteter. Du må kjenne etter hvilet bånd som “snakker til deg”. Båndene kan hjelpe deg å få god strekk i muskler og ledd, samtidig som den myke ullen gir god varme tilbake til huden, ubehandlet ull virker terapeutisk i seg selv, og disse båndene gjør godt. De er også veldig fine å meditere med da der har mye tekstur, og ulike grader av mykhet som gjør de gode for fingrene.

 
yorbastrikk_slowdesign-39.jpg
yorbastrikk_slowdesign-29.jpg
 

Du kan lese mer om Yorba her. Og besøk nettsidene til Vibeke naturlig-vis.no eller yorba.no dersom du er interessert i å prøve Yorba. Vi setter opp retreats med Yorba og Villstrikk på vakre Lonin utover høsten hvor du vil får en innføring i både Yorba og Villstrikk, og muligheten til å lage din egen Yorba strikk. Datoer og link til påmelding kommer snart.

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

TIDLØS SKIFER

Neste
Neste

TELESPINN