GJENBRUK AV GAMLE VINDUER

Jeg visste at jeg ville komme til å savne mitt gamle drivhus når vi flyttet. Det er bygget av gamle materialer, nydelige valsede glass, og var et skattet verksted for mine planteprosjedkter om våren.

Men jeg har allerede samlet en anselig mengde nye vinduer og er i gang med å planlegge et nytt og større drivhus, så vil tiden vise når det er tid og rom for å realisere det.


I mellomtiden kan jeg jo dele litt inspirasjon med dere?

Mitt gamle drivhus var fundamentert på en platting bygget av et kraftig gammelt stallgulv.

Får du tak i vinduer med karm kan du bruke karmene som konstruksjon når du bygger, og får i tillegg bonusen av å kunne åpne vinduene.

Vi valgte tett tak når vi bygget vårt drivhus da vi var redd det skulle bli for varmt. Det gjorde det mindre effektivt for dyrking om våren, men det ble en veldig hyggelig hagestue.

På Makeløs bygget vi en deilig glassveranda av gamle vinduer.

Glassverandaen ble et favoritt sted på regnværsdager.

Trägårdene på Koster har laget denne fantastiske pergola /scenen med endevegg i gamle vinduer.

Jeg har samlet masse gamle flotte vinduer, og gleder meg sånn til tiden er moden for å begynne å kreere med de.

I mellomtiden har vi laget et midlertidig “drivhus” med kunstig belysning og plastvegger i kjelleren.

Plantene ser ut til å trives med det også, men plassen er begrenset.

Det er så mye fantastisk man kan lage av gamle vinduer. Er du interessert i å lære mer om hvordan du bruker gamle vinduer anbefaler jeg deg å følge med her fremover, jeg kommer til å dele mer inspirasjon etterhvert som jeg setter i gang med flere vindusprosjekter.
Har du spesifikke spørsmål rundt ideer eller prosesser så ta gjerne kontakt med meg på epost.

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Neste
Neste

VILLE VESTEN