BADEROM - OG HVERDAGSLYKKE

“If the only prayer you said was thank you, that would be enough.” 
― Meister Eckhart
slowdesign_bathroom.jpg

Jeg starter hver dag med å kikke meg i speilet på badet og kjenne etter hva det er med denne dagen jeg gleder meg til. Noen ganger er det store ting, andre ganger kan det være utsiktene for en god kopp med kaffe. På samme måte avslutter jeg hver dag med å tenke på små og store ting og hendelser gjennom dagen, som jeg er takknemlig for.
Disse små øvelsene i hverdagslykke, ble på en måte også et slags personlig bakteppe for hvordan vi valgte å innrede vårt baderom. Et ønske om et nedstrippet og enkelt uttrykk. 

Vårt baderom ligger i tilknytning til soverommet (som du kan lese mer om her) . Det er lite og avlangt og krever gjennomtenkte løsninger og matierialvalg for ikke å virke rotete og trangt. Ved å la det henge godt sammen med soverommet når det gjelder farger og materialer forstørrer vi romfølelsen. Grå kalkmaling på veggene i begge rom, skaper helhet. Betongfliser i samme fargesjattering som veggene på gulvet og i dusjnisjen gir god sammenheng, mens den grove teksturen i flisene er en fin kontrast til de glatte veggene. Vegghengt toalett i grått føyer seg pent inn uten å ta for mye oppmerksomhet. Den sortbrente skyvedøren som skiller badet fra soverommet tilfører råhet og balanserer perfekt mot de sorte armaturene i dusjen og over vasken.

slowdesign_bathroom2.jpg
slowdesign_bathroom3.jpg

Vasken er slipt elvestein. Den blir som et smykke i rommet, og det lille vintage speilet over vasken tilfører rommet en ydmykhet jeg liker godt.  For oss er dette et godt sted å starte og avslutte dagene, og jeg har føyd den til listen over ting jeg både gleder meg til, og er takknemlig for....

Badet ble omtalt i Bonytt nr 11.2016 og er fortsatt ute i butikkene. Du kan lese hele artikkelen her. (PDF) 

Tusen takk til Filippa Tredal for flotte bilder og Tone Kroken for styling.