FRANSK BAZAR

I mitt lille Slow Design Studio er man ikke bare opptatt av hvor ting kommer fra og hvordan de blir til,  men også av å se potensiale i det som allerede finnes. La ting få en ny sjanse og minst en ekstra runde tillagt sin livsyklus.  La deg inspirere til å gå på skattejakt …
(Click here for English version)
SLOWDesign_FRANSKBAZAR.jpg
slowdesign_Franskbazar3.jpg
SLOWDESIGN_FRANSKBAZAR2.JPG

I en liten Fransk Bazar i Grünersgate 5 i Oslo vil du møte norske Nina og/eller franske Didier. Om de da ikke har overlatt disken til noen andre og dratt avgårde med kassebilen til Frankrike for å tråle nye markeder.

Det er den klassiske historien hvor gutten fra Paris møter jenta fra Oslo. Selvsagt forelsker de seg. Ingen kan flytte på seg, så hvordan organisere sine liv rundt et avstandsforhold? Svaret utvikler seg sakte. I Paris bruker Nina tiden på å tråle bruktbutikker og markeder. Mange små og store skatter blir med hjem. I Oslo bruker Didier tiden på å sette de samme skattene i stand. Spesielt har han forkjælighet for en fransk industriklassiker; Jielde lampen. Det blir etterhvert fullt hjemme hos Nina og Didier, og de begynner å legge ut ting for salg på finn.no. Der oppdager de at det finnes flere som dem. Mennesker som har sansen for ting med en fortid, og foretrekker å kjøpe brukt og unikt fremfor nytt og masseprodusert. Det blir butikk av slikt, og plutselig er det blitt et liv man kan trives med.

I den sjarmerende butikken på Grünerløkka finner du alt fra service og bestikk til store grove snekkerbenker. Nennsomt plukket ut, og satt sammen i et sjarmerende og smått humoristisk virvar. Alt oser av personlighet, og du kan nærmest bli overveldet av alle historiene som “slynges” i mot deg i det du går inn i butikken. Dette er ingen minimalistisk verden.  Men er du typen som klarer å filtrere, skille tingene fra hverandre og se potensiale i det som er anderledes, rusten, skakt og slitent kan du bli her en god stund, og det er særdeles vanskelig å gå ut igjen herifra uten å ta med seg noe hjem.

Trenger du en personlig gave eller rett og slett bare å muntre opp deg selv litt er veien kort til Fransk Bazar. For de som ikke har anledning til å dra innom denne lille franske oasen av en sjarmerende bruktbutikk har de også en nettbutikk franskbazar.no. (De er selvsagt også å facebook oginstagram. ).

Jeg ble kjent med Nina og Didier for noen år siden. Den gangen drev de kun privat salg hjemmefra, og trengte hjelp til å videreutvikle konseptet og få opp nettsider og kommunikasjon i sosiale medier. Det har vært så fint å være med de på reisen...