BIND DEG EN NEVERSTJERNE

Foto: May B. Langhelle 

Tekst: Heidi Bjørnsdotter Thorvik

Arbeid med never eller neverbinding er ein gammal teknikk. Slik ein ofte gjorde før, vart bruksgjenstandar laga av tilgjengelege materiale. Det er ikkje ein lettvindt prosess, men eit arbeid som tek tid og som må planleggast. Never henter ein inn om våren eller tidleg sommar, når sevja gjer det mogleg å løsne barken frå treet. Neveren kan lagrast tørr i mange år. Før arbeidet med materialet tek til legg ein det i bløyt slik at materialet blit mjukt å arbeide med.

Denne stjerna er laga av tynne neverstrimler som krever litt øving, men øving gjer jo som kjendt meister!

Arbeidet er henta frå juleboka God Jul. 

Foto: Nina Dreyer Hensley

Foto: Nina Dreyer Hensley

Om forfatteren:

Heidi Bjørndsotter Thorvik ivaretar tradisjonelle håndverksteknikker gjennom produkter hun lager av natur- og gjenbruksmaterialer under navnet VØLT. Hun har en unik materialforståelse som gir tingene hun lager et helt særegent uttrykk. Det gjør produktene hennes til vakre historier i seg selv. Heidi jobber i tilegg som kunst og håndverkslærer i Oslo skolen. Heldige er de barna som får utforske kunst og håndverksfagene i regi av Heidi.  Du kan bli bedre kjent med Heidi og produktene hennes på 
vølt.no