MER OM BIVOKS - LAG DIN EGEN LEPPEPOMADE

For litt siden skrev jeg en artikkel om bivoksens gode egenskaper og en oppskrift på hvordan du kan lage lys som bidrar til godt innemiljø. Bivoks egner seg til mye mer enn å dyppe lys. Her kommer en liten oppfølgingsartikkel som gir dere oppskriften på en fantastisk god leppepomade med BARE BRA ingredienser. 

 Jeg har testet det som impregneringsmiddel på lær, papir, og hyssing. Og før jul var jeg på workshop hos Ingvild Flesland i Wild Wood hvor vi også laget leppepomade med bivoks og kokos. For en som sliter med konstant tørre lepper i vinterhalvåret er det herlig å ha sitt eget lager med hjemmelagede leppepomader som også fungerer helt utmerket som kuldekrem.

Jeg har fått lov av Ingvild å dele oppskriften med dere her. 

SLIK KAN DU LAGE DIN EGEN LEPPEPOMADE MED BIVOKS


DU TRENGER :

1 del kokosolje

2 deler bivoks

litt olivenolje

e-vitaminer (fås kjøpt på helsekost)

Hvis du lager en liten porsjon til eget bruk tar du ca 1 teskje e-vitaminolje (det får du kjøpt på helsekostforretninger). Vi tilsatte også Anis- og Geranium ekstrakt som begge har antiseptiske/bakteriehemmende egenskaper. I tillegg virker de rensende og beroligende på huden, og har en herlig frisk duft. 

SLIK GÅR DU FREM:

Smelt voksen i vannbad før du har i kokosfettet. Når alt har smeltet har du i de andre ingrediensene og rører godt. Deretter øser du over blandingen i små glass som du setter til avkjøling.

Både bivoks og kokos smelter på lav varme så det tar ikke lang tid før det er blitt en flytende masse, Det tar tilsvarende kort tid før det stivner igjen etter at du tar det ut av vannbadet. 
Du lager raskt relativt store mengder leppepomade, og det er superfine venninnegaver å ha for hånden. Jeg har testet det også som kuldekrem, og det fungerer helt utmerket. 

Ingvild Flesland driver inspirasjonssenteret Wild Wood, hvor hun underviser i slow living, ernæring, dyrking og tilbereding av helsefremmende mat og ville urter. 

slowdesign_ingvild.jpg