STJERNEVEV

 

Inspirasjon til å hvordan du kan lage fine ting med materialer du finner i naturen. 

 

Veving i sin mest primitive form er en minst 5000 år gammel tradisjon som fortsatt holder stand. Det er enkelt og veldig morsomt å lage sin egen vev og du kan bruke materialer du finner i naturen. Her har vi brukt tørkede pinner som vi har satt sammen til en stjerne. Deretter har vi vi vevet håndspunnet garn fra ulla til Gammelnorsk Spælsau rundt kvistene. Ettersom dette garnet har en nydelig tekstur har vi ikke ønsket å veve så tett, men la den fine teksturen i garnet få plass ved å veve et luftig nett i stjernen.

Du trenger 6 ca like lange grener. Her har vi brukt ganske store grener fordi vi ville ha en stor julestjerne å veve på, men det er også fint å lage små stjerner til å henge på juletreet eller pynte en julegave med. Det er viktig at pinnene er tørre.  Det kan være lurt å bore hull i grenene for å skru de sammen for et solid resultat. En mindre stjerne kan du feste med streng.