DRIVVED

ET ANNERLEDES MØBELVERKSTED

I et nedlagt drivhus på Høvik holder firmaet Drivved.no til.
Her snekres det på bestilling med materialer fra gamle hus og låver. Man må ha god kunnskap om treverk for å gjøre det. Materialene skal også rives ned og tørke. Med andre ord er det tidkrevende. Til gjengjeld bærer møblene historier og får særpreg, det er det folkene bak drivved.no lever av.

“Folkene” er Ole, hans kone interiørarkitekten Thilde samt et økende antall møbelsnekkere. De er stadig på materialjakt og raskt på pletten når gamle låver skal rives.

Kvaliteten på materialene var høyere før i tiden sier Ole. Da gikk man ut i skogen, blinket ut de beste trærne. Kjerneveden ble brukt til panel og annet som skulle tåle vær og vind. Det er rett og slett synd om fullt brukbare kvalitetsmaterialer skal gå til spille bare fordi de ikke lenger gjør nytten som låve eller husvegg.

Selve ideen til drivved.no kom en sen kveld etter diverse inntak av drikkevarer. Ole satt på hytta og så seg rundt, Ikea møbler så langt øyet kunne se. En som alltid har vært glad i å snekre å lage ting selv kunne ikke være bekjent av det. I ly av nattemørke våget han seg ut på naboens tomt hvor en gammel låve var tatt ned og tok med seg gammel plank som allikevel skulle kastes. Dermed var Drivved i gang.

Siden den gang har prosjektet vokst. Drivved.no teller nå flere fast ansatte, i tillegg til en stadig voksende tilhengerskare. Men grunntanken er den samme. Gjenbruk av gamle materialer, håndlaget og spesialtilpasset. Hvert møbel med sin historie.

Sjekk ut drivved.no for mer info.