JULETRADISJONER

MYE ER LIKT MEN ALT ER LIKEVEL FORANDRET

( Foto: May B. Langhelle)

I dag startet dagen min med en skolegudstjeneste. Jeg var der for å høre datteren min synge sammen med de andre barna i klassen, men fikk samtidig noe å tenke på. Under gudstjenesten hadde barna en sekvens hvor de snakket om juletradisjoner. De hadde blant annet intervjuet en dame på det lokale eldresenteret og spurt om juletradisjonene i gamle dager. Den gamle sa at mye var likt som i dag, men én ting hadde forandret seg mye. Før laget de både julegavene og julepynten selv forklarte hun og man brukte ikke så mye penger på å kjøpe alt nytt hele tiden.

Det fikk meg til å tenke på at den julepynten jeg har som jeg liker best er den jeg har laget selv, eller fått av barna mine, og av gode (og fingernemme) venner.  Og så uendelig mye hyggeligere det er å bruke hendene sine til å skape noe fint og spesielt til den man har i tankene fremfor å løpe rundt på kjøpesentrene?

I fjor lanserte Heidi Bjørnsdotter Thorvik, sammen med fotograf May B. Langhelle en nydelig bok for alle oss som liker å lage julegaver, pynt og dekorasjoner til jul. Boka er full av ideer og inspirasjon til hvordan man kan bruke ulike materialer, og gjerne det man allerede har for hånden til å lage flotte ting selv.

Boka har allerede fått mye og velfortjent oppmerksomhet i mediene, både på trykk og på tv skjermen. Her gir vi deg et utvalg sider fra boka som du kan du bla i.  “GOD JUL” er gitt ut på Gyldendal Forlag og er varmt anbefalt.

Det aller beste med en slik bok er at den ikke blir utdatert! Akkurat som julepynten du er glad i kan du ta frem  boka år etter år, og gjøre den til en del av din juletradisjon.