EVERYTHING IS CONNECTED

© Lasse Fløde/Kråkvik & D'orazio Vase av Ann Kristin Einarsen. Brosje av Andrea Muribø. 

© Lasse Fløde/Kråkvik & D'orazio Vase av Ann Kristin Einarsen. Brosje av Andrea Muribø. 

 

MILANO DESIGN WEEK 2017

Hvordan blir vi påvirket av det som omgir oss?  

 

EVERYTHING IS CONNECTED

Det er mye spennende som skjer på designfeltet i Norge for tiden.  Det reflekteres i det norske bidraget til  Milano Design week som går av stabelen i April.  Milano Design Week går for å være verdens viktigste designevent. 

HVORDAN ALT HENGER SAMMEN

De norske bidraget har fått navnet «Everything is Connected».  Utstillingen er kuratert av den prisbelønnede designeren, interiørarkitekten og fotografen Katrin Greiling. Hun sier hun har ønsket å utforske hvordan Norges geografi, utdanningsinstitusjoner, materialtilgang og sosiale struktur påvirker det norske formspråket. 30 lovende formgivere er plukket ut til å delta på utstillingen. 

Ambisjonen er å vise hva som rører seg under overflaten i det norske designmiljøet, sette fokus på hvordan man gjennom samarbeid og dialog på tvers av fagområder som håndverkere, designerer og industrien kan holde samtalen gående, og ikke minst hvordan forbrukerne også kan trekkes inn i samtalen og bevisstgjøres sin rolle i prosessen. 

Det norsk-italienske paret Kråkvik & D´orazio står for utstillingsdesignet. Bevisst bruk av speil drar de besøkende inn i designet og kopler de sammen med utstillingsopbjektene.  Målet er å bringe opp refleksjoner og relasjoner mellom objekt, formgiver og besøker. På den måten blir også konsumentenes rolle mer synlig.  

 

NYE VERDIER

Mange av bidragene leker med våre forventninger om hva noe skal være. Jeg liker godt hvordan utstillingen oppfordrer til involvering, og håper mange av de besøkende vil ta med seg opplevelsene for videre refleksjon. Tittelen, kombinert med utvalget designere og objekter gjør dette til et spennende bidrag, i et nokså rått uttrykk, inspirert av norsk natur.  Det norske bidraget på Milano Design Week har de siste årene fått mye oppmerksomhet internasjonalt. Det har også årets utstilling, og det blir spennende å se tilbakemeldingene den får underveis fra de som opplever den. 

Jeg tolker den som et tegn på at vi nærmer oss et skifte i vår oppfatning av hvilke verdier vi legger til grunn når vi bedømmer design.  Den kan også oppfattes som en oppfordring til å ta mer individuelt ansvar for den utviklingen vi ønsker å se i verden både nå det gjelder produksjon og konsum. 

Jeg håper jeg har rett...  

De 30 designerne som deltar på utstillingen er:

Andrea Muribø  |  Andreas Bergsaker   |  Anette Krogstad  |  Ann Kristin Einarsen  |  Barmen & Brekke  |  Bjørn Van Den Berg  |  Gilles & Cecilie Studio  |  Falke Svatun  |  Hallgeir Homstvedt & Runa Klock  |  Jenkins&Uhnger  |  Jonas Stokke  |   Kaja Dahl  |  Kari Mølstad  |   Kiyoshi Yamamoto  |  Live Berg Olsen  |  Marianne Andersen  |  Martin Høgh Olsen  |  Martin Solem  |  Moa Håkansson  |  Noidoi  |  Sara Polmar  |  Silje Nesdal  |  Stine Aas & Cecilia Zhang  |   Vera & Kyte

Du kan lese mer om Andrea Muribø her.  

Bak utstillingen står designkollektivet KlubbenNorwegian Crafts og Design og arkitektur Norge (DOGA), i samarbeid med malingsprodusenten Jotun.

Utstillingen står i Ventura Lambrate, Milano 4-9 April 2017

Alle bilder er bilder er tatt av fotograf Lasse Fløde og stylet av Kråkvik & D'orazio, og er gjengitt med tillatelse.

© Lasse Fløde/Kråkvik & D'orazio

© Lasse Fløde/Kråkvik & D'orazio