REN EFFEKT


 Hadde det ikke vært en drøm om tusenvis av usynlige renholdsarbeidere sørget for at hjemmet ditt holdt seg rent og pent? 

Click here for english version

Pure Effect er et et probiotisk rengjøringsprodukt som lar de gode bakteriene holde de dårlige i sjakk i hjemmet ditt.

Pure Effect er et et probiotisk rengjøringsprodukt som lar de gode bakteriene holde de dårlige i sjakk i hjemmet ditt.

IKKE ALLE BAKTERIER ER VÅRE FIENDER

Gjennom ulike reklamer blir vi hele tiden fortalt at vi er i evig «krig» med bakteriene. Vi blir fortalt at nye og bedre vaskemidler inneholder antibakterielle stoffer som tar knekken på bakteriene og hjelper deg å holde huset skinnende rent og bakteriefritt!

Det er flere problemer knyttet til disse utsagnene. For det første gjør ikke rengjøringsmidlene det nødvendigvis så veldig rent. Skadelige kjemikalier kapsler inn fett og skitt, som vi drar rundt med skurekluten. Noe blir liggende igjen i kriker og kroker, mens resten går (sammen med kjemikaliene) ut i avløpet.

For det andre virker ikke bakteriehemmende rengjøringsmidler kun på de uønskede bakteriene, de tar jo også knekken på de gode bakteriene i huset. Dermed blir vi enda mer sårbare for angrep av hissige skadelige bakterier. 

Tradisjonelle rengjøringsmidler er dessuten ofte tilsatt syntetisk parfymelukt som skal bidra til å gi deg følelsen av rent hus, og kamuflere sterke kjemikalier. Men kroppen lar seg ikke lure av lukta. Du har kanskje opplevd hvordan det svir i nesa når du sprayer vindusvasken på glassflatene. Negler og hud på hendene gjør også opprør om du er mye i kontakt med disse vaskemidlene, og innemiljøet i hus som vaskes ofte med denne type vaskemidler blir nok ikke mye å skryte av. Ut i avløpet sender vi videre liter på liter med skadelige kjemikalier. Det er dessverre en lite hyggelig spiral. 

 

Heldigvis blir stadig flere oppmerksomme på hvor skadelige vaskemidlene kan være, både for oss selv og miljøet. Renhold må jo til, og det finnes gode alternativer. Mange sverger til å lage sine egne vaskemidler og du kan finne gode oppskrifter ved å søke på nettet. Det blir stadig enklere å få kjøpt mer miljøvennlige løsninger basert på mer naturlige virkestoffer som ikke er like skadelige for miljøet også. Men jeg har enda tilgode å finne et produkt som har begeistret meg slik som konseptet til Pure Effect.
 

PURE EFFECT LAR DE GODE BAKTERIENE GJØRE JOBBEN

Da jeg først kom over Pure Effect ble jeg så nysgjerrig at jeg tok kontakt for å be om få teste de selv (de var på det tidspunktet ikke tilgjengelig på det norske markedet). 

Pure Effect snur nemlig hele problemstillingen på hodet. Rengjøring burde jo ikke handle om å drepe flest mulig bakterier, men om å legge til rette for at de gode bakteriene skal trives og dermed fortrenge de dårlige. 

Du har kanskje hørt om hvordan de mange millioner bakteriene vi har i magen er viktig for både immunforsvaret og fordøyelsen, og hvordan probiotiske matprodukter (for eksempel i yoghurt og fermentert mat) er gunstig for en god helse? 

I prinsippet kan vi vel si at det fungerer på samme måte i huset. Kjører vi på med antibakterielle vaskemidler sveiper vi ut både de gode og de dårlige bakteriene, og gir dermed god grobunn for å la de «første og beste» ta over plassen.

Pure Effect er basert på en bakteriekultur, som vi finner igjen i naturen, der den har ansvaret for biologiske nedbrytningsprosesser. Den virker like godt i sprekker og steder som er vanskelig å komme til med klut, og siden den bryter ned bakteriene som gir vond lukt er det ikke behov for å tilsette parfyme for å kamuflere andre lukter.

ALT I ETT

Ettersom du kan bruke disse produktene på alle flater kan du erstatte mange av rengjøringsmidlene du har og få bedre plass i hyllene selv. Designet er så fint at flaskene rett og slett pynter opp på vaskerommet, og mine erfaringer så langt er at vaskemidlene rett og slett er utrolig effektive! Glassflater blir blanke og fine uten at du må gni og jobbe med de, fett og avleiringer løser seg raskt opp, og vond lukt blir borte. Dessuten opplever jeg at virkningen av en runde med Pure Effect i huset, varer lenger enn om jeg vasker med andre typer vaskemidler. For meg som ikke synes det er spesielt morsomt å vaske hus er det kanskje «toppen av kransekaken» med Pure Effect; når du er ferdig med husvasken, så fortsetter jo bakteriene å jobbe for deg. 

 

Pure Effect leveres som høykonsentrat. Det betyr at du selv skal tilsette vann for å få et ferdig produkt klart til bruk. Det tar mindre plass, gir effektiv produksjon og sparer miljøet for belastningen unødig frakt av vann innebærer. Om du følger bruksanvisningen (du skal for eksempel bare ha et par dråper «all clean» i en hel sprayflaske) er den svært drøy i bruk. 

Pure Effect leveres som høykonsentrat. Det betyr at du selv skal tilsette vann for å få et ferdig produkt klart til bruk. Det tar mindre plass, gir effektiv produksjon og sparer miljøet for belastningen unødig frakt av vann innebærer. Om du følger bruksanvisningen (du skal for eksempel bare ha et par dråper «all clean» i en hel sprayflaske) er den svært drøy i bruk. 

Probiotisk biorengjøring har vært benyttet i sykehus, og andre offentlige mijløer i mer enn 20 år. Allikevel har ingen tatt tak i det kommersielt og brakt det ut på markedet til oss vanlige forbrukere før nå (såvidt jeg vet).

Probiotisk biorengjøring har vært benyttet i sykehus, og andre offentlige mijløer i mer enn 20 år. Allikevel har ingen tatt tak i det kommersielt og brakt det ut på markedet til oss vanlige forbrukere før nå (såvidt jeg vet).

Det gjør ingenting å tenke på at når jeg er ferdig med husvasken jobber de probiotiske bakteriene videre. 

Det gjør ingenting å tenke på at når jeg er ferdig med husvasken jobber de probiotiske bakteriene videre. 

Så kan du sette deg ned med en god bok, vite at huset ditt holder et sunt og godt innemiljø, og at du ikke har forpestet havet med en masse miljøskadelige kjemikalier. Og i tillegg har du satt tusenvis av vennlige probiotiske renholdsarbeidere i full sving.

Om jeg skulle nevne èn negativ ting med produktene deres så handler det ikke om produktene, men klutene de selger ved siden av. Microfiber har sine fordeler, men står ikke på min favorittliste over materialer jeg ønsker å omgi meg med, men det får bli en annen historie.

Tusen takk til Linda og Lina, damene bak Pure Effect for at de har tatt tak i dette, og brakt oss et så gjennomtenkt og bra konsept ut i verden. De har også velvillig foret meg med produktprøver og informasjon til denne artikkelen.

Pure Effect kommer snart til Norge da de er i forhandlinger med norske agenter. I mellomtiden kan du bestille direkte fra deres nettsider da de sender i hele EU. 

Om du vil vite mer, har finner du utfyllende artikler om produktene, miljøet og gode rengjøringstips på Pure Effect sine nettsider. De tar også gjerne imot forespørsler via e-post info@pureeffectsweden.com .