ELSKERE AV DET SKANDINAVISKE LYSET

The Scandinavian Home  - Interiors inspired by light.

Scandinavia er kjent i utlandet for sin lyse og lette stil, en praktisk og avslappet estetikk. Interiøret er preget av skandinavenes forhold til lyset, det de har så mye av i sommerhalvåret, men mangler nesten fullstendig i de mørke vintermånedene. - Niki Brantmark


Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

Click here for english version

VÅR VILTRE FJELLHYTTE

I fjor høst fikk jeg en overraskende, men ikke desto mindre hyggelig henvendelse fra interiørbloggeren og forfatteren Niki Brantmark. Hun skulle gi ut sin andre bok og ville gjerne ha med vår hytte som en av tre steder fra Norge. Et team bestående av den talentfulle fotografen James Gardiner, Niki og en assistent med navn Julie Stewart tok turen fra travle Malmø og London til den fredelige norske fjellheimen, og brukte en dag på å jobbe seg gjennom hytta, del for del. Resultatet ble fantastisk, og jeg er så stolt over å være en del av denne boken med unike hjem og hytter fra hele Skandinavia. Bokens undertittel er "inspirert av lyset" og jeg gleder meg over at fotografen virkelig har fanget det klare friske lyset som faller naturlig inn fra alle kanter og preger hytta vår i så stor grad.


The Scandinavian Home av Niki Brantmark kan bestilles på Amazon, SD Books, og også kjøpes på Tanum bøker på Karl Johan eller bestilles på nett. Jeg har fått tillatelse til å dele noen av bildene av vår hytte med dere her.  

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

"Jeg elsker følelsen av å være så nær naturen, lyset og utsikten fra de store vinduene, stillheten og roen vi kjenner på når vi er her. "

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

"Jeg liker å lage ting, både fordi jeg liker å utforske ulike materialer, og fordi det gir en helt egen energi i et rom som er fillet med personlige objekter som kan fortelle en historie"

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

"Det handler om å se og glede seg over den ekte skjønnheten som finnes overalt rundt deg, og ofte i de små uventede øyeblikkene. Det er denne tilnærmingen som hjelper meg å se hva jeg har og hvordan jeg kan bruke det som allerede eksisterer. Å være kreativ, bruke mine egne hender og evner er en viktig måte å oppdage skjønnhet på. Det gir stor glede, men også en bevissthet rundt tingenes virkelige verdi."

Photo: James Gardiner © CICO Books

Photo: James Gardiner © CICO Books

Niki Brantmark

Niki Brantmark

OM FORFATTEREN 

Niki Brantmark er kjent for mange interiør interesserte som navnet bak bloggen My Scandinavian Home. Da hun flyttet til Sverige fra London mer enn ti år siden, ble bloggen hennes måte å bli kjent med sitt nye hjemland på, siden har det tatt  helt av, og bloggen hennes har nå mer enn 600 000 besøkende i måneden.  Hun ga ut "Modern Pastoral" i 2016 og er nå ute med sin andre bok som altså heter "The Scandinavian Home".

OM FORLAGET

Ryland Peters & small og Cico books er et lite forlag plassert i London og New York. De har gitt ut en rekke kjente bøker om interiør, blant annet de utrolig inspirerende bøkene til Mark & Sally Bailey som i disse dager gis ut i nye opplag. Forlagets ambisjon er å gi ut inspirerende livsstilsbøker rundt temaer som mat, interiør, hage, håndverk og helse.  

Alle foto er tatt i dette innlegget er hentet fra boken, The Scandinavian Home av Niki Brantmark, og gjengitt med tillatelse av forfatteren,  CICO Books og fotografen James Gardiner © CICO Books.