NATURLIG VELVÆRE

“I have a room all to myself; it is nature.”
― Henry David Thoreau

Å trekke naturen med meg inn i det jeg gjør er et grunnprinsipp for meg. Enten jeg jobber digitalt, analogt med kommunikasjonsdesign eller interiør. Det kan handle om ta utgangspunkt i teksturer, farger eller materialer, og det handler om å ta gode valg. Både for naturen, og for de som skal bruke og ha glede av det. 

ET YDMYKT UTTRYKK

Når vi valgte å bygge på vår hytte for å få mer plass, og dermed også mulighet til innlagt vann, var det med blandede følelser. Jeg var så glad i den enkle hytta vår, og hadde vært stolt av at vi kunne nyte å leve helt enkelt uten vann og vei. Men alt er i forandring, og med utbygging av nye hyttefelt i området, var drømmen om den lille øde hytta uansett tapt, og vi kunne velge å videreutvikle eiendommen eller "bli slukt". 
Vi valgte å bygge ut, og min lille sorg over de store forandringene vi var vitne til i området ble en viktig drivkraft til å finne det rette estetiske uttrykket for vårt påbygg (misforstå meg rett, jeg hadde glede av å bygge ut også). 
Våre erfaringene med det det enkle liv, hjalp oss nok å finne et estetisk uttrykk som kunne ivareta følelsen av en slag ydmykhet,  selvom vi i fremtiden ville få en langt høyere grad av luksus på hytta. 

REN NATUR

Å bade, dusje, ta badstu eller vaske seg, - det handler jo om å bli ren. Og å føle seg ren handler om å mer enn tilgang på vann og såpe. Vi velger produkter som gjør minst mulig skade, både på miljøet og oss som skal bruke dem.  Ved å holde det enkelt og satse på få men gjennomgående gode materialer ble resultatet et velfungerende og tiltalende bad, som vi gleder oss stort over. 

Rullestein er en nytelse å gå barbeint på.  Store steiner funnet rett utenfor hyttedøren blir som en vakker speiling av rulesteinsflisene. Vi valgte å legge penger i kvalitetsarmaturer fra Vola, de produseres i Danmark under strenge miljøkrav. Vasken er tegnet av oss, og støpt i betong av flinke folk i TungeTing A/S. Den løser utfordringen et langt og smalt rom gir. Speilet er bygget inn i en ramme av materialer fra en hundre år gammel låve.  Tak og skyvedører er i Osp, og levert av Svenneby Sag. Håndkleholdere har vi laget selv av overskuddsmaterialer, spiker og kvister funnet rundt hytta.  Tannbørstene er fra Humble brush, såpe fra L:A Bruket, neglskrubb og linhåndkler fra Iris Hantverk, og munnskyll fra Aesop står på en fjøl av resirkulert låvepanel. 

Vakre Hjem og Interiør har skrevet en fin artikkel om hyttebadet vårt.  Alle bildene er tatt av Filippa Tredal, og stylet av Tone Kroken.  Hele artikkelen kan du lese her.  
 

INERIØROPPDRAG:
Jeg får endel henvendelser om interiør oppdrag. Jeg er ikke interiørarkitekt, jeg er en SLOW designer. Dersom du er interessert i Slow Design, og vil vite mer om hvordan du kan innrede basert på de prinsippene jeg følger er du veldig velkommen til å ta kontakt med meg