OM Å PAKKE INN

jul

SLIK KAN DU PAKKE INN VAKRE GAVER UTEN Å BELASTE MIJLØET MED GLOSSY PAPIR SOM IKKE LAR SEG RESIRKULERE

slowdesign_innpakning.jpg
papir_Slowdesign.jpg
innpakning_Slowdesign.jpg

Hvis man legger litt flid i det å pakke inn gaver er det en veldig hyggelig førjulsaktivitet. Det er så koselig å gi bort noe som ser personlig og vakkert ut, og det får den som mottar gaven til å føle seg ekstra verdsatt.
Det er fullt mulig å pakke inn pene gaver og samtidig unngå plastbelagt papir, gavebånd og annen pynt som er produsert for det ene målet og pynte en pakke for deretter å havne i søpla. Mitt tips er å bruke naturen, egen kreativtet og ellers gjenbruke mest mulig av det du har fra før.

Gjennom året sparer jeg på fine bånd, poser, papir, garnrester og annet som kan pryde en pakke, og når julen kommer tar jeg det frem for å bruke det på nytt. Du kan også pakke inn i avispapir, gråpapir eller rive ut sider fra magsiner og pakke inn i det. Gjenbrukt vokspapir blir enda vakrere med de markerte stripene som oppstår etter å ha vært krøllet og brettet flere ganger, og silkepapir får en nydelig luftig og skjør tekstur når det har vært brukt noen ganger.
Jeg er stadig på utkikk og plukker med meg ting jeg kan bruke fra hagen eller skogen når jeg er ute på tur. Alt av pynt fra naturen kan bli vakkert. Strå, kongler og vintergrønt er klassikere, men du kan også prøve deg på tørkede blomster, frøhamser, visnede blader og kvister.
Har du gamle stoffrester blir det vakkert som pakkebånd om du river det opp i tynne remser, og ønsker du å gjøre deg ekstra flid kan du jo gi de nytt liv gjennom et fargebad først? Jeg har farget rester av silke i avkok av avokado jern og te, det gir en varm mørk rødbrun glød.

Det å pakke inn forseggjorte gaver er en veldig hyggelig syssel, og vakkert og omtenksomt innpakkede gaver gir en god følelse å gi fra seg.

slowdesign_innpakning2.jpg
slowdesign_pakkeW.jpg
slowdesign_innpakning3.jpg

PS: Så du meg på God Morgen Norge? Jeg ble invitert til å komme å snakke om hvordan man kan lage vakre ting selv, som en motsats til Black Friday som var dagens tema. I en av innslagene snakker vi om innpakning. Du kan se klippet her:

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

KORTREIST HYTTELYKKE

Neste
Neste

MÅTEHOLD