OM Å HVILE SEG TIL KRAFT..

 
 

På Nesodden, dypt inne i skogen, inntil en brusende elv finner du det som må være et helt perfekt sted for meditasjon, rekreasjon og restorative Yoga. Så heldig for oss at det var nettopp Maria og Jannik som overtok dette stedet for en drøyt halvår siden. Yogalæreren Maria Rommel og  Zen Coachen og kunstneren Jannik Abel er forretningspartnere og livspartnere. Luftige, spirituelle, sensitive Maria og filosofiske, jordnære, følsomme Jannik. Sammen tilbyr de oss et sted å hvile. 

 
 

RESTORATIVE YOGA

slowdesign_solskogen_maria.jpg

- Nothing is missing from this moment.

 

 

Restorative Yoga er en relativt ny yoga form som tar utgangspunkt i vissheten om at vi trenger å balansere våre hektiske hverdager med mer hvile for forsterke og styrke kroppens naturlige evne til å hele seg selv.  Ved bruk av utvalgte asanas (stillinger), støttet av bolster, puter og pledd for å oppnå maksimal avspenning av kropp og sinn kan man komme i en tilstand av dyp hvile. Gjennom pusteteknikker og stillinger der kroppen får god støtte og kan slappe helt av. 

 
 
maria.jpg

There is no lack in you

 

Jeg har erfart restorative yoga med Maria tidligere, jeg vet at hun er dyktig og hun har lang erfaring. Faktisk har hun holdt på med yoga i mer enn 25 år , og har flere studier i ulike Hatha yoga tradisjoner bak seg. Hun er sertifisert lærer i Viryayoga, og endel av trenerteamet i "Nordisk Yoga", som utdanner nye yoga instruktører. 

Maria har en sterk og klar tilstedeværelse som, sammen med en behagelige stemme og fremtoning, automatisk får en til å slappe av og hengi seg til prosessene i en selv.  Hun forklarer øvelsene, grundig.  Hvorfor og hva de gjør for deg på en slik måte at du føler at du kommer hjem til deg selv i din egen kropp. 

I studioet på Solskogen får du også hjelp av naturen. Å være i naturen virker helende i seg selv. Solskogen er omfavnet av natur. Dersom du har øynene med deg når du vandrer rundt området, finner du dessuten små vakre overraskelser, i form av små arrangementer som Jannik og Maria har plassert der. Det kan være lyder, tekster, objekter, små statuer (Buddha, Ganesh og Lakshmi går igjen).  Andre meditasjonsobjekter er også plassert med en intensjon og gir en ytterligere dimensjon til oppholdet i Solskogen.

 
 
maria_2.jpg

You are already whole and perfect.


Connect kan oversettes med forbinde, knytte, gjenforene, smelte sammen, ta det med ro, tilslutte, relatere, roe seg, gå opp i en høyere enhet, binde, og koble av. 

Maria og Jannik gir sine heldags retreats ulike temaer.  En hel dag vekslende mellom meditative øvelser, dyp hvile, samt en herlig økologisk lunch laget av Jannik. Alt beriket av den tette nærheten til naturen.  Jeg var med på en retreat med navnet "Connect."

Til utlån for dagen får man låne en "Reconnector", en liten treskulptur laget av Jannik. Et vakkert meditasjonsobjekt til å stryke, holde, legge på hjertet, lade med energi og fryde seg over.  Mange velger å ta en med seg hjem, etter et retreat her (jeg er en av dem).

Min Reconnector er et nydelig stykke tre fra en gren av et uidentifisert tre, som jeg tror kan være Ask, - mitt hjertetre. Den ligger så godt i hånden. Den lukter så godt. Den er så god å stryke på. Den har et nydelig mønster. 
Den er på alle måter så vakker at jeg måtte skrive en egen artikkel om den som du kan lese  her. 

 
hånd.jpg

There is nowhere to go and nothing to do.

 

MARIA BEFALER

Det er vanskelig å beskrive hvordan man blir påvirket av en slik restorative Yoga retreat. Det føles som et dypt åndedrag, et påfyll av oksygen, en hviledag hvor man allikevel har jobbet hardt med seg selv. En følelse av å være uthvilt men allikevel ha behov for ro.  Man blir fylt av takknemlighet.
Allikevel kommer man hjem med behov for å være for seg selv. Dagen må fordøyes.

Kanskje kan det beskrives som en opplevelse av å være gjenforent med seg selv?
Maria er i bestittelse av noe sjeldent, en mild autoritet, som inngir trygghet. Hun befaler oss å hvile, og i hennes vesen finner man roen man trenger for å gjøre nettopp det. 

I en verden som i alt for stor grad kun anerkjenner aktivitet som helsefremmende er hun sårt tiltrengt. 
Kunsten er å følge hennes befaling og sette av litt tid hver dag til å praktisere denne langsomme formen for gjenoppretting i en selv. 

 
 
 
rest.jpg

Find that which was never lost. *

 
 
 
 
 
MariaogJannik.jpg

jannik & maria

Jannik og Maria søker langsomheten. De lytter, lærer og ser tilværelsen utfolde seg.

Det de erfarer deler de av.

I praksis, i kunsten og i undervisning.

Om Living Exploration

Living Exploration er Jannik og Marias felles prosjekt. De tilbyr Yoga og Zen samtaler som individuell oppfølging og workshops, kurs og retreats. De kaller det et reisebyrå for deg som vil reise inn i deg selv. Et sted å utforske hva det vil si å være deg, der du kan lære å finne energien i å hvile. 
Les mer om det på nettsiden til  Jannik og Maria her. 

* Sitatene tilhører grunnleggeren av Restorative Yoga Judith Lasater. Hun er også Marias mentor og læremester.