SALLY & MARK BAILEY`S FILOSOFI

Møt paret som holdt på med slow design i flere tiår før det i det hele tatt ble et begrep.

Baileys_26_08_10-36904-1024x846.jpg
Freunde-von-Freunden-Baileys-443-930x620.jpg

ENKELT, NYTTIG OG NATURLIG

Mange kjenner nok til de allerede, gjennom deres mange interiørprosjekter, deres unike konseptbutikk i Herefordshire, og ikke minst deres bøker. Med boktitler som Handmade-, Recycled-, Simple- og Imperfect Home har de inspirert en hel generasjon interiør entusiaster med sin filosofi. Stilen er naturlig, strippet, enkel og rustikk, mens deres ekstraordinære øye for detaljer er X-faktoren som gjør at alt de rører ved blir fint og så utrolig inspirerende.

De har vært butikkeiere i over tretti år og forteller meg at det hele startet da de kjøpte et lite forfallent viktoriansk rekkehus sør i Wales som de ville pusse opp. De oppdaget at det var nesten umulig å få tak i gammelt og autentisk inventar. Dette var på begynnelsen av åttitallet, og man kan vel si at deres virksomhet utviklet seg som en motreaksjon på tiårets forkjærlighet for ekstravagante og overdådige interiører.

Helt fra start hadde de et ønske om å resirkulere og gjenbruke. Med vekt på vakre, men enkelt utformede funksjonelle objekter, satte de i gang. I samarbeid med tradisjonelle håndverkere, og med materialer som keramikk, glass og tekstiler.

«Vår stil blir beskrevet som ærlig og naken, og vi har avveket veldig lite fra den opprinnelige filosofien,- enkel, nyttig og naturlig, ».

BAILEY`S HOME

For fjorten år siden kjøpte de en sliten gård på bygda like utenfor Ross on Wye i Herefordshire, i hertugdømmet Cornwall. De beskriver det som deres mest ambisiøse prosjekt hittil.

“Vi brukte nesten to år å redde alt som kunne brukes for å restaurere byggene, og vi brukte kun økologiske materialer som isolasjon av saueull og kalkmaling.”

Gården har nå blitt et ikonisk showroom for deres designfilosofi. En moderne rustikk plass med rå overflater, rustet stål og en nøytral palett. Et hjem for et stort utvalg av nøye utvalgte varer. Her finner du rustikke treboller i skjønn forening med mykt sengetøy i organisk lin.

ET SLOW DESIGN TILFLUKTSSTED

De som besøker Baileys Home kan også få oppleve deres "Tin Tabernakel Tearoom". Et gammelt walisisk kapell som de kjøpte fra “museum of rural life”.

Kapellet ble demonterte og fikk gjenoppstå i deres hage. (Nylig ble deres sønn Ben og hans partner Cathryn gift der.) En liten bygning som en gang tjente som kapell, har nå fått nytt liv som en fredelig oase. I helgene åpnes den for overveldede interiørentusiaster. Her kan sette seg ned med en kopp te, for en rolig stund. En slik gest til de besøkende er like vennlig og oppmerksom som paret selv, og med et lite snev av sjarmerenade subtil britisk humor ....

Baileys_26_08_10-37133-768x1024.jpg
Baileys_26_08_10-36922-1024x817.jpg
IMG_3099-1024x1024.jpg

Sally og Marks femte bok lanseres i disse dager. Den har fått den svært beskrivende tittelen "Made of Wood". Ettersom jeg har æren av å være bidragsyter i denne boken, vil jeg presentere den i en egen artikkel veldig snart.

Besøk Mark & Sallys hjemmeside her og følg dem på Instagram for mengder av inspirasjon.

Alle foto: Debi Treloar og Mark Bailey. Gjengitt med tillatelse fra Sally og Mark Bailey.