ADVENTSSTAKEN

jul

Adventsstiden nærmer seg med stormskritt og gir en kjærkommen anledning til å tenne flere lys.
Har du en adventsttake du er glad i? Det har jeg, den er superenkel og kjøpt for mange år siden. Fordi den er så enkel kan den også fornyes og pyntes ulikt fra år til år så den allikevel kan gi variasjon. Og hvis du ikke har en adventsstake du liker godt kan du enkelt lage en fin adventsstake selv. En gammel plankebit med litt patina, en liten stubbe, en kraftig fjøl eller en annen trebit kan raskt trylles om til en vakker adventsstake ved hjelp av lyshylser i metall eller mansjetter fra en hobbybutikk. Du kan også lage en krans av kraftig jernwire og henge opp i taket.
Jeg har brukt ulike varianter opp igjenom årene, noen har jeg limt, andre har jeg boret ned i underlaget, noen har klyper og atter andre har spyd som kan stikkes ned. Pass bare på at de festes godt så de ikke faller ned når lysene er tent. De beste lyshylsene jeg har funnet har hatt hull i bunnen så de kan skrus de fast til underlaget. Lager du en stake med et helt enkelt uttrykk er det lett å variere den fra år til år med pynt fra naturen.

Hvis du vil lage et enda mer rustikt. miljøvennlig og ekslusivt preg på adventstaken din kan du dyppe lysene selv. Jeg forsøker å sette av tid til å dyppe lys rundt vintersolverv hvert år. Du kan lese mer om hvordan jeg gjør det i denne artikkelen.

Jeg selger også nydelige håndlagde lys av bivoks. De lukter himmelsk og brenner med en rolig klar flamme. Helt perfekt som en ekstra høytidsskaper for adventstaken. Du finner de her.

Jeg håper du finner inspirasjon til årets adventsstake blant noen av mine ideer;

Ha en fin første søndag i advent!

Mariannejul_02_adventW.jpg
Advent_slowdesign.jpg
advent4_slowdesign.jpg
Mariannejul_adventsstake.jpg
makeløs_advent_slowdesignstudio.jpg
Mariannejul_10.jpg
adventsskrans_slowdesign.jpg
advent3_slowdesign.jpg
Julbord_15.jpeg
advent_slowdesignstudio.jpg
makeløsadvent_slowdesignstudio.jpg


Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

JULEMARKED I KERAMIKK VERKSTEDET 2019

Neste
Neste

TYVSTART ADVENT MED JULEMARKED HOS STUDIO ASK