POETISK OG BÆREKRAFTIG

Sunniva.jpg
 

Møt Sunniva, vår unge designer som ha har fått hovedansvaret for inspirasjonssonen på Down to Earth. 


Sunniva Rademacher Flesland (25) er nyutdannet designer fra det anerkjente Design Akademiet i Eindhoven. og har et friskt blikk på designfaget.

Jeg stiller meg ofte spørsmål ved hvordan vi ser verden rundt oss og hvordan vi handler og lever i den, med et ønske om å lage poetiske og bærekraftige alternativer, sier Sunniva

For Sunniva må ikke design handle om å skapet et nytt objekt. Hennes design kan like gjerne, eller kanskje heller ta utgangspunkt i noe som allerede eksisterer, noe hun kan designe videre på eller redesigne. Hun vil at det hun designer skal fungere som et verktøy til menneskelig vekst, konsepter som ved bruk beveger noe i mennesket.

”Jeg er opptatt av det funksjonelle i det jeg designer. At noe skal kunne brukes hver dag, og ikke føles «overflødig». Samtidig vil jeg gjerne at objekter også skal ha et mer kunstnerisk perspektiv, at det kan bevege oss på et følelsesmessig og filosofisk nivå. Når jeg designer forsøker jeg å forene de to målene og det er det jeg kaller poetisk design.”

 
Et eksempel på poetisk og funksjonell design er disse mursteinene som Sunniva har designet, med etiske verdier gravert inn i steinene.

Et eksempel på poetisk og funksjonell design er disse mursteinene som Sunniva har designet, med etiske verdier gravert inn i steinene.

Med sin bakgrunn fra Steinerskolen, og kunstlinjen på videregående var det et naturlig valg å gå videre med en kreativ utdannelse, og våren 2019 fullførte hun en BA ved Design Academy i Eindhoven i Nederland hvor hun spesialiserte seg innenfor keramikk, tekstil, konseptutvikling og research. For Sunniva er tekstil og moteindustrien, psykologi og selvutvikling viktige omdreiningspunkter i arbeidet med bærekraftig design, og med fokus på det vi allerede har rundt oss.

 
Studio Mend er et design prosjekt som tar utgangspunkt i noe som allerede ekstierere; synlig, vakker reparasjon av klær som tilfører både emosjonell og materiell verdi.

Studio Mend er et design prosjekt som tar utgangspunkt i noe som allerede ekstierere; synlig, vakker reparasjon av klær som tilfører både emosjonell og materiell verdi.

Jeg legger mye vekt på at selve konseptet/ideen skal være sterkt nok i seg selv til å bistå tid og trender, og at objektene som lages er verktøy til å understreke og fremheve konseptet. Jeg synes også det er viktig at objektene som lages ikke skader naturen og har et sirkulært liv (resirkulering, oppgradering, redesign).

Forøvrig er jeg en kreativ, organisert og glad sjel som liker å se verden i sin store sammenheng.

Vi er heldige som har Sunniva som assistent på Down to Earth Festivalen. Hun kommer til å være til stede alle dagene, og vil hjelpe oss med å ta imot deg om du skal delta på workshops, har spørsmål eller ønsker å kjøpe produkter. Etter Down to Earth er Sunniva ledig for nye designoppdrag.
Kikk gjerne på Sunnivas portfoliesider for å lese mer om hennes prosjekter.