KLOSTERKROA

Klosterkroa, er Hovedøyas fine sommerkafé.

Klosterkroa er også en del av Down to Earth Festivalen og holder åpent hele denne helgen.

 
klosterkroa_slowdesignstudio.jpg
 Klosterkroa ligger vakkert til ved klosterruinene på Hovedøya, bare et “steinkast” fra Lavetthuset. Ruinene fra klosteret stammer fra middelalderen og gir virkelig perspektiv til øyas lange historie. De er verdt et besøk i seg selv.

Gabrielle Neset har driftet Klosterkroa siden den åpnet igjen etter total renovering i 2014. Det har vært viktig for henne å ta vare på stedets historie og møbler og interiør er nensomt plukket ut for å gi stedet en god atmosfære og besøkende et innblikk i kroas fortid. Bygget har nemlig huset såvel tyske offiserer under andre verdenskrig, som postansatte fra tiden som postkontor, utallige varer i sin tid som butikk. Nå er det igjen et serveringssted og maten som serveres her er kortreist og basert på sesongens råvarer.

Åpen kafé på Hovedøya 13-15 september.

Klosterkroa er også en del av Down to Earth Festivalen og holder åpent hele helgen selv om den egentlig har stengt for sesongen. Denne helga blir det servert en rykende varm suppe basert på økologiske rotgrønnsaker. I tillegg får du kjøpt kaffe og vafler og andre enkle kafévarer. 

Er du deltaker på en av våre workshops får du spise Gabrielles deilige suppe til rabattert pris.

Åpningstider under Down to Earth: 13. -15. September:
Fredag: 14.00 - 18.00
Lørdag og Søndag: 12.00 - 17.00

Benytt anledningen til både å få med deg Down to Earth på den koselige kroa til Gabrielle, og oppleve naturen i dette unike kulturlandskapet.