DOWN TO EARTH OPPSUMMERT

Formidling handler om så mye mer enn å skrive og tegne. Forståelse kan komme gjennom alle sansene. På Down to Earth hadde vi en visjon om å skape en møteplass der natur og skaperkraft skulle stå som det sentrale omdreiningspunktet. Vi ønsket at festivalen skulle være en estetisk opplevelse for såvel besøkende, som workshop deltakere og utstillere.

Duften av surdeigsbrød sèg langsomt ut i den store salen, mens en entusiastisk gruppe kvernert, rørte, eltet og bakte sammen med Eva Bakkeslett, og lot samtalen flyte fritt. At baking kan være en estetisk opplevelse er det kanskje ikke så mange som …

Duften av surdeigsbrød sèg langsomt ut i den store salen, mens en entusiastisk gruppe kvernert, rørte, eltet og bakte sammen med Eva Bakkeslett, og lot samtalen flyte fritt. At baking kan være en estetisk opplevelse er det kanskje ikke så mange som har tenkt på?

En vakker hule av plantefargede tekstiler ble et bokstavlig talt blomstrende senter, selv om de satt tilbaketrukket fra markedet. Lise Bjørne Linnert med sine assistenter delte raust av sin kunnskap. Og hele prosessen er så inntagende vakker at bare…

En vakker hule av plantefargede tekstiler ble et bokstavlig talt blomstrende senter, selv om de satt tilbaketrukket fra markedet. Lise Bjørne Linnert med sine assistenter delte raust av sin kunnskap. Og hele prosessen er så inntagende vakker at bare det var en opplevelse bare å se på.

Stoppested Hovedøya med Kari Steihaug og en gruppe mennesker som satt rolig midt i markedet med hver sin stoppesopp, og gode samtaler. Det ble stoppet gensere, sokker og hansker, og det var fantastisk å kjenne på den gode stemningen de utsondret der…

Stoppested Hovedøya med Kari Steihaug og en gruppe mennesker som satt rolig midt i markedet med hver sin stoppesopp, og gode samtaler. Det ble stoppet gensere, sokker og hansker, og det var fantastisk å kjenne på den gode stemningen de utsondret der de satt midt i blant alle besøkende som vandret rundt dem for å se på produktene som lå for salg.

Vibeke Vigelands naturmeditasjoner skapte en helt spesiell ro, som hvilte over stedet, også for de som ikke deltok (energiene flyter jo). Og de som var med på medtiasjonene kom jordet tilbake, med glans i blikket og senket puls. Noen sågar med forsl…

Vibeke Vigelands naturmeditasjoner skapte en helt spesiell ro, som hvilte over stedet, også for de som ikke deltok (energiene flyter jo). Og de som var med på medtiasjonene kom jordet tilbake, med glans i blikket og senket puls. Noen sågar med forslag om at en kort naturmeditasjon burde være innbakt som innledning til alle de andre workshopene.

Det er noe med bål i fjæra. Ild og vann. Keramikkbrending på stranden med Ragnhild Wik ble et vakkert og spektakulært skue, som trakk mange nysgjerrige forbipasserende. Samtalene om kreativitet, lek, testing og ikke være så redd for å bryte reglene …

Det er noe med bål i fjæra. Ild og vann. Keramikkbrending på stranden med Ragnhild Wik ble et vakkert og spektakulært skue, som trakk mange nysgjerrige forbipasserende. Samtalene om kreativitet, lek, testing og ikke være så redd for å bryte reglene ble gode. Å skape handler mye om å bryte grenser, og å tørre å stole på seg selv.

Naturvinkursene med Bjørn Vangen foregikk diskret på Anne Karins vakre atelier og fikk gode tilbakemeldinger fra begeistrede deltakere. Bjørn er så engasjert og kunnskapsrik og nærmest øste kunnskap ut over sitt publikum.


Naturvinkursene med Bjørn Vangen foregikk diskret på Anne Karins vakre atelier og fikk gode tilbakemeldinger fra begeistrede deltakere. Bjørn er så engasjert og kunnskapsrik og nærmest øste kunnskap ut over sitt publikum.

Erfaringer fra egne opplevelser og kunnskap som formidles fysisk gjennom hendene vil forhåpentligvis også sitte igjen og gi rom for refleksjon og ettertanke. Basert på alle tilbakemeldingene vi fikk under festivalen og i etterkant tror jeg vi ublygt kan si at vi lykkes.

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

TYVSTART ADVENT MED JULEMARKED HOS STUDIO ASK

Neste
Neste

TAKTILE FORTELLINGER