THE FORAGED HOME

Fokuset på bærekraftig design er økende, og det å redusere vårt eget miljøfotavtrykk også når det kommer til interiøret er noe vi MÅ begynne å forholde oss til.
Boken “The Foraged Home” er derfor en viktig og aktuell interiørbok der den hyller og viser frem bærekraftige, naturlige, egendesignede, resirkulerte, men allikevel estetiske hjem over hele verden.

theforagedhome_slowdesign.jpg

Fotograf Joanna Maclennan er initiativtager til boken, og som forfatter har hun med seg sin bror Oliver. Sammen har de reist rundt i verden og møtt og dokumentert mennesker med helt unike hjem.

Å skape estetiske kunsteriske hjem krever et nysgjerrig blikk, kreativitet og fantasi. allikevel er det så lett å overse potensialet i de tingene vi har rundt oss. Med denne boken ønsker Joanna å vise at det er fullt mulig å skape seg et vakkert hjem uten å måtte ty til dyre designmøbler. Ved å lete etter de alternative løsningene kan man skape seg noe helt unikt og personlig med det man finner. Gamle ting kan repareres, gjenopprettes, resirkuleres eller omplasseres. Og i denne boken får du møte hjem og mennesker som viser hvordan de har skapt komfortable og interessante hjem ved å puste nytt liv i det de fleste vil betrakte som avfall.

Foto: Joanna Maclennan

Foto: Joanna Maclennan

Jeg har snakket med Joanna da jeg ønsket å dele med dere noen av hennes tanker og opplevelser i prosessen med å lage boken.

Joanna ville lage en bok som skulle gi veiledning og inspirasjon til alle de som ønsker å gå utover verden av masseproduserte produkter. Hun beskriver den som en bok full av jordnære mennesker, i jordnære hjem som allikevel alle er helt unike og utenom det vanlige. Det var viktig for Joanna at alle bidragsyterne kunne identifisere seg med verdiene hun forfekter i boken. På den måten er det en rød tråd i alle hjemmene og menneskene hun har besøkt. Boken er ment å leses, ikke kun blas i sier Joanna.

Det har virkelig vært et prosjekt fra hjertet, og jeg er så takknemlig for alle som har vært med.

Foto: Joanna Maclennan

Foto: Joanna Maclennan

ET FAMILIEPROSJEKT

Group at Hill End.jpg

Hele boken var et eventyr, og det å reise med broren min var også veldig personlig. Vi har ledd mye. Å dra til Australia med hele familien var bare en fantastisk og uforglemmelig opplevelse.

Det å skape en bok er en lang prosess, ofte med mange opp og nedturer involvert. The Foraged home tok hele 2 år og lage fra start til slutt. Joanna og Oliver er som nevnt søsken, og det å jobbe så tette med broren sin på et slikt prosjekt var fantastisk forteller Joanna. Også ektemannan Mike har vært involvert, blant annet er det han som har hatt alt etterarbeidet med bildene (hun fikk også hjelpe av Deborah Beau til research for hjemmene som er med i boken). Til Australia dro de alle sammen, også Poppy (datteren var med).
Joanna beskriver det som en merkelig følelse å ha utgitt en bok. Men hun er ekstremt fornøyd med resultatet. Boken har blitt en stor suksess, og hun har fått mange fine tilbakemeldinger privat, og også gode anmeldelser.

theforagedhome_slowdesign2.JPG

Jeg er beæret over å få være en av mange bidragsytere i denne boken. I tillegg er jeg veldig glad for at både Heidi Bjørnsdotter Thorvik og Ragnhild Wik også er representert i boken. I prosessen med boken ble jeg bedre kjent med Joanna og fikk også hennes tillit til å utvikle konseptet Slow Photography og hennes nye nettsider.

The Foraged Home har et viktig budskap, men det kommuniseres på en
ikke -moraliserende måte som snarere motiverer til å ha det morsomt og å bruke fantasien. Det er åpenbart at vi har felles verdigrunnlag og dette føltes som en viktig bok å være med på

Foto: Joanna Maclennan

Foto: Joanna Maclennan

Foto: Joanna Maclennan

Foto: Joanna Maclennan

Boken kommer ut på 4 språk engelsk, tysk, fransk og italiensk. Forlegger er Thames & Hudson, Editions Jonglez og Sievekling. Den er allerede å finne i mange bokhandlere, blant annet på Tate Modern i UK, men du får den også i flere interiørbutikker og bokhandler i Norge. Joanna selger selv signerte kopier av den franske og engelske utgaven. Forøvrig oppfordrer Joanna folk til å kjøpe boken fra små og uavhengige bokhandlere.