URO II

Tålmodighet er håpets datter.

Victor Hugo

elementenessamspill_slowdesign.jpg

Hvor lang tid tar det å forme 7000 biter i porselen for hånd?

Elementenes Samspill er navnet på den vakre installasjonen til Ragnhild Wik. Den har fått henge på Galleri Ullinsvin siden vi deltok på Håndverk + i Juni og frem til den offisielle galleriåpningen forrige helg.

Hvor lang tid tar det å montere 7000 skjøre porselensbiter til en uro som fyller et helt rom?


Jeg har et nært forhold til dette kunstverket. Fordi jeg har fulgt prosessen fra prosjektets tilblivelse til jeg fikk være Ragnhilds håndtlanger under monteringen. Men kanskje enda mer fordi Ragnhild selv beskriver den som en slag fysisk manifestasjon av det vi har ønsket å formidle i boken vår, Visuell Visdom. Bokens litt abstrakte hyllest til nordisk natur, og norønne ur-verdier manifestert gjennom en gedigen porselens uro. Hvor flott er ikke det?

Elementenes samspill er en uro som ustråler ro. Den overveldende mengden av skjøre porselensbiter montert på tynne tråder over hardt betonggulv kunne fått deg til å kjenne på en form for stress. Går de i bakken går alt i knas, men på merkelig vis gjør den ikke det. I stedet gir uroen en følelse av optimisme, - - kanskje kan alt allikevel gå bra?

Hvor lang tid tar det å berøre folk?

Før vi dro opp til Vågå i sommer så skrev jeg om den at “vi håper mange vil komme å oppleve den, reflektere rundt hva den symboliserer, berøre den, og ikke minst la seg berøre.”

At den berører tror jeg de mange besøkende på Ullinsvin kan skrive under på. Nå er uroen nedmontert og ferdig med jobben i Vågå, men den skal leve videre. Den er innkjøpt av Nittedal Kulturhus, og nå skal den bearbeides, tilpasses og monteres opp igjen der. Det er helt fantastisk å vite at der skal den henge, roe og uroe, bevege og berøre i uoverskuelig fremtid.


7000 biter av fin hvit porseselen er en oppvisning i tålmodighet
Elementenes samspill

-og håpets datter!