SAMTALER MELLOM FJELL

Fjell kan være gode å ha rundt oss, når vi skal snakke om de viktige tingene i livet, sier terapeuten Tone Grøver. For tre år siden laget jeg profil og nettsider for Tone. Denne høsten har jeg hjulpet henne med å ta bilder og kommunisere det som må kunne klassifiseres som en spennende utvidelse av hennes tilbud.

tonegrover_mellomfjell.jpg
tonegrover_slowdesign3.jpg
tonegrover_slowdesign.jpg
tonegrover_samtaler.jpg
tonegrover_slowdesign4.jpg



Tone har åpnet en avdeling på fjellet. Nærmere bestemt på Syndin i Valdres. I samarbeid med Syndinstøga fjellstue kan du nå komme til terapisamtaler i vakker natur omgitt av en ro som du ikke finner i byens hektiske atmosfære.

Fjell har spilt en stor rolle i vår historie, i litteratur, i kunst, - i manges drømmer, sjelefred og livsutfoldelse. Ragende over oss mennesker, gir de oss perspektiver, og klatrer vi på dem, gir de oss utsyn og frihetsfølelse. De er som arketyper av foreldre, beskyttere, forsvarere og venner” sier Tone. Kanskje er det noe i det. Vi har mange fjell i Norge, og mange av oss som lever i dette landet tror jeg kjenner oss veldig knyttet til fjellene. Å komme opp i høyden gjør noe med oss, fysisk og mentalt.

“Fjellet påvirker tanken. Du kan ikke ha smålige tanker mens du går der. Da er det deg selv det er noe smålig ved.”

Arne Næss sier det så enkelt, jeg tror vi er mange som kan kjenne oss igjen.

Jeg håper det er mange som vil teste ut tilbudet til Tone, hun er en uredd terapaut med stor kjærlighet til naturen. Hvis livet blir vanskelig, eller man bare ønsker hjelp til å klare ut større eller mindre livsfloker kan det å komme seg vekk fra hverdagen gi klarere blikk og nytt perspektiv, som kan berike samtalene og sette fart på prosessene. Kanskje blir det lettere å åpne opp? Kanskje vil store problemer kunne fortone seg litt mindre store under ragende fjell?

les mer på tonegrover.no

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

VARM VEST TIL EN FIRBENT VENN

Neste
Neste

VEGEN TILBAKE