COLLABORATION


«Å være et fragment av naturen - det er her jeg finner inspirasjon og identitet.»


Hildegunn_Solbo.jpeg

HILDEGUNN SOLBØ

Hildegunn Solbø er kunstner. Hun bor og arbeider på Nesodden, og bruker ofte ting hun finner i naturen som inspirasjon og utgangspunkt for sine arbeider. Verket « Collaboration" startet ved oppdagelsen av gamle treformer i en bekk i skogen der hun bor. Hun gravde dem opp, og satte de i stand. Forrige eier av stedet var billedhugger med kjærlighet for gode materialer. Hildegunn tok kontakt og spurte ham om han kjente historien bak treformene hun hadde funnet. Han fortalte at han hadde bodd ved Hadeland glassverk en gang og antok at de kom derfra. 

Hildegunn ville blåse liv i formene og fikk hjelp til dette av glassblåser Pål Roland Janssen. Noen av glassformene har hun fylt med mosebiotoper fra den samme skogen hvis former hvilte på, i så mange år. Inni disse oppstår det egne økosystem. Bakteriene i mosen spiser de døde plantedelene og bryter ned oksygenet som frigjøres av plantene, og gjør det om til karbondioksid, som er nødvendig for fotosyntesen. 

hildegunnsolbo_collaboration2.jpg
hildegunnsolbo_collaboration.jpg
hildegunnsolbo_collaborations.jpg

Collaboration er ett samarbeid mellom materialer, former, mennesker og natur - over tid. 

Og er ikke alt i naturen egentlig et eneste stort samarbeid, med mange milliarder deltakere som gir og tar?  Det er naturens egen intelligens, som inn og utpust, sier Hildegunn. Det burde være selvfølgelig for oss mennesker også, men vi har lenge glemt å puste ut, eller gi tilbake til naturen.

(Inspirasjonen til mosebiotopene  har hun fra  David Latimer som i 1960 plantet en bitteliten hage inni en stor glassflaske og forseglet den. Det selvforsynte økosystemet har blomstret i nesten 60 år. )

Collaboration er endel av ustillingen på vår stand; Craft your Identity på OsloDesignFair. På torsdag kl.11 vil hun være tilstede og fortelle om Collaboration og sitt virke generelt.

Alle foto © Hildegunn Solbø, gjengitt med tillatelse.

hildegunnsolbo.no

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

KURVER I OVERFLØDIGHETENS TID

Neste
Neste

PLANTEFARGING OM VINTEREN