PINNEGLEDE

 
villstrikk_strikkepinner_Slowdesign.jpg

Noe av det som gjør strikking til en veldig fin hobby er at det er så tilgjengelig. Vi trenger i prinsippet kun to pinner og et nøste for å komme i gang. Faktisk trenger man strengt tatt ikke pinnene en gang, det er fullt mulig å strikke kun med hendene. Likefullt er godt verktøy en del av gleden. Å finne strikkepinner som ligger godt i hånden og gjør at du slapper av er viktig om du strikker mye.

wallin_slowdesign.jpg

Strikkepinner i stål er slitesterke og holdbare, men det kan være slitsomt for hendene. Mange sverger derfor til bambus, det er lette og rimelige pinner, men de slites rask og er ikke gode å strikke med når de har fliset seg opp. Dessuten er de stort sett produsert i lavkostland på andre siden av verden. Kanskje er det bedre å velge pinner i hardere tresorter? Av mer nærliggende produsenter har vi danske Jens Wallin, som dreier strikkepinner i bøk fra egen skog. Pinnnene er gode i hånden og vakre å se på, men de kan føles litt trå i starten og kommer kun som strømpepinner. Jeg strikker mest med rundpinner, og der har ikke Wallin noe alternativ dessverre.

villstrikk_libenholdt_slowdesign.jpg


Strikkepinner i edeltre, som ibenholdt er tunge, glatte og fantastiske å strikke med. Ibenholdt er blant verdens hardeste treslag, disse pinnene har du resten av livet. Dessverre er ibenholdt også en utrydningstruet tropisk tresort. Skal du kjøpe disse ekslusive pinnene må du vite at de kommer fra sertifisert produksjon. I Tyskland finnes det produsenter som håndlager slike strikkepinner av restene fra instrumentproduksjon. Tenk at man kan strikke med pinner fra samme tre som også skal skape vakker musikk?
Det eneste jeg ikke liker med disse pinnene er at de er laget med plastvaier. Det ødelegger for meg den litt av den ekslusive følelsen pinnen gir og plastvaieren krøller seg opp og kommer fort i veien når jeg strikker “florlett villstrikk”.

Ettersom jeg ikke har kommet over noen andre rundpinner i markedet som ikke er laget med plastvaier ble løsningen til slutt å produsere det selv. Med hjelp av tredreier Jostein fra Stange kan jeg nå tilby hånddreide strikkepinner med stålvaier.
Hver eneste pinne er dreid og deretter pusset for hånd. De er satt inn med olje så garnet vil gli lett over pinnene. Stålvaieren limes deretter fast til pinnene. Tyngden på vaieren gjør at strikketøyet ligger godt i fanget.

villstrikk_håndreid_strikkepinne.jpg

Vi har laget pinner med tre ulike vaier lengder på 40,60 og 80 cm. Pinnetykkelsen spenner fra 3 mm - 10 mm, men dersom du ønsker deg andre mål er du velkommen til å ta kontakt. Det er jo det som er så fint med håndlagede produkter, det er alltid muligheter for tilpasninger. Vi tilbyr også strømpepinner, flettepinner langpinner og fleksipinner for de som vil ha det. Jeg er veldig fornøyd med å kunne tilby disse pinnene som jeg liker så godt selv.
Du kan se hele utvalget, og eventuelt bestille pinner her:


 
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

TELESPINN

Neste
Neste

SAMEKSISTENS