HÅNDFAST LIVSFILOSOFI

Boken om Villstrikk:

 
villstrikk bok-09.jpg
 

Å VILLSTRIKKE SEG NÆRMERE NATUREN

Å villstrikke vil si å strikke med naturmaterialer og egen kreativitet.
Boken tar utgangspunkt i strikking, men det er først og fremst en øvelse i tilstedeværelse. Det er en bok som inviterer deg til å lytte til naturen gjennom hendene, til å bruke sansene og utforske naturen rundt deg så vel som din indre natur.
Den inspirerer og oppfordrer til å leke med ideer og teknikker, utforske og dermed utvikle ditt eget personlige villstrikkede uttrykk. Gjennom denne boken vil du kanskje også lære å se naturen med et nytt blikk, og bli mer oppmerksom når du beveger deg ute i naturen. Du vil lære om forskjellen på naturlig, ubehandlet garn kontra garn som er tilsatt kjemikalier og iblandet syntetiske fibre, og oppfordret til å erfare det i kroppen.

I en tid hvor mange føler seg avkoblet fra naturen kan denne boka bokstavlig talt være en god naturtråd å holde fast i. Boka åpner for refleksjoner rundt vår tids forvaltning og holdning til naturen, og hvordan vi selv kan ta ansvar for hvordan vi prioriterer vår egen tid. På den måten setter den strikking i et helt nytt perspektiv.

Villstrikking kan gi deg en følelse av ro, glede og mestringsfølelse. Det er rett og slett styrketrening for kjærlighetsmuskelen! Og det beste er at mye av det du oppdager i denne boken lar seg overføre til mange andre områder i livet.

En mengde illustrasjoner gir dybde til teksten.

MILJØVENNLIG PRODUKSJON

Boken er trykket på resirkulert papir, med miljøvennlig blekk. Den er produsert så minimalistisk som mulig, coveret består av kun råpapp med tittelen preget ned i pappen, uten bruk av blekk. Den er sydd i ryggen med sort bomullstråd og med minimalt bruk av lim. Boken vil forandre seg over tid og med bruk. Den vil bli slitt i kantene og omslaget vil ta opp i seg spor fra dine hender, akkurat som strikketøyet. Den inviterer til å skrives i, med egne avsatte notatsider, og du må gjerne lage et eget omslag til den for å gjøre den enda mer til din.
Jeg tror og håper den har potensiale til å bli en personlig og viktig bok for mange.

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

A SWEET SPOT - GLASSVERANDA AV GAMLE VINDUER

Neste
Neste

FOTOGRAFI - Å FANGE EN FØLELSE