KUNSTERNE PÅ KRAFTVERKET

Livet de lever i Lonebekken Kraftstasjon er ikke helt som alle andres. Det kan virke som døgnet deres har flere timer, eller kanskje lever de på siden av tiden?

Søndre Undals Elektricitetsverks Kraftstation ble påbegynt i 1914 og sto ferdig i 1915. Hanne og Trond overtok bygget i 1996 og har siden jobbet med å transformere stedet fra et vannkraftverk til et kraftsenter for livsutfoldelse og kunst.

BUNNLØS ÆRLIGHET


Jeg har fulgt keramiker Trond Skog og tekstilkunstner Hanne Thyholdt på den nedlagte kraftstasjonen ved Lindesnes i flere år, så da jeg fikk forespørsel om å utvikle deres nye nettsider og profil, ble jeg veldig glad.

Råskapen i deres kunstproduksjon, den røffe vedlfyrte keramikken med de uendelig vakre teksturene, (som også er endel av utsmykningen på restauranten UNDER). De transparente, nærmest skjøre, tekstilene laget av grisetarmer. Vakre, litt ubehagelige men dønn ærlige. Slik livet i Lonebekken også fremstår, fullstendig ujålete, men så nær jorda, himmelen, og havet.

 
 

Enkelheten, ærligheten, skjønnheten. Såvel kunsten som livsstilen deres vitner om noe jeg ikke kan beskrive med andre ord enn bunnløs ærlighet.


Hanne og Trond er begge utdannet fra Kunst- og håndverksskolen i Bergen. De har mange jern i ilden, og mye på hjertet. De ønsket seg nettsider som både kunne favne alt de holder på med, og invitere andre inn i det. Besøker du sidene deres vil du finne informasjon om kunsten deres, og utstillinger de deltar på. Du kan også melde deg på kurs og workshops de inviterer til, og lære om ulike håndverk som omhandler alt fra byggeteknikker og behandling av gamle båter til ulike måter å forvandle ull fra egen sau til garn og vakre tekstiler, blant veldig mye annet. Livet og kunsten til Hanne og Trond er til så stor inspirasjon, og for meg har det vært en stor glede og bli bedre kjent med menneskene som har skapt dette unike kraftsenteret av kreativitet og naturnærhet i Lonebekken.

 
 


Jeg håper de vil få glede av sine nye nettsider, og ikke minst vet jeg at mange vil ha glede av all den inspirasjon og kunnskapen Hanne og Trond deler. Jeg for min del, blir såvel inspirert som oppløftet av å vite at det finnes et sted som Lonebekken, der gode mennesker lever i pakt med sine verdier.

Besøk Lonebekken Kraftstasjon her

Alle foto er hentet fra nettsidene og gjengitt med tillatelse av Hanne Thyhold og Trond Skog.

 
 
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

NATURLIG GUL PÅSKE

Neste
Neste

VINTERSTRIKK