Slow Wanderings

«Sing in me, Muse, and through me tell the story
of that man skilled in all ways of contending,
the wanderer, harried for years on end” 
Homer, The Odyssey

 
 
 

Click here for english version

VISUELLE FORTELLINGER

slowdesign_slowwanderings.jpg

Hanlie Joubert er fotograf, med talent for å fortelle  vakre historier gjennom kameralinsen. Historier som får deg til å stoppe opp, ta en pause fra det du holder på med og dykke inn i bildet.  Over 50 000 følgere på instagram vitner om at det er mange som finner glede i Hanlies fortellinger. 

 «I tillegg til å være jobben min, er Slow Wanderings også mitt kreative ventil.» sier Hanlie. Jeg kan ikke forestille meg hva jeg ellers skulle gjort i livet om jeg ikke kunne gjøre dette. Det er også en måte for meg å ha kontakt med andre mennesker over hele verden, og det er noe jeg av og til trenger ettersom vi lever ganske tilbaketrukket her på vår tilbaketrukne Sør Afrikanske gård. 

 

LANGSOMME NOMADER

At Hanlie har kalt virksomheten sin for Slow Wanderings er ikke tilfeldig all den tid hun selv har vært på reise gjennom mange år. Da hun og mannen giftet seg for 12 år siden startet et nomadisk liv. De flyttet til Dublin i Irland, hvor Hanlies mann jobbet som arkitekt, og Hanlie fordypet seg i interiør og styling. Etter mer enn fire lykkelige år i Irland vandret familien videre til USA, og Hanlie åpnet en liten nettbutikk med vintage interiør. I denne prosessen utviklet hun en dyp lidenskap for fotografiens kunst. Etter som årene gikk følte de seg imidlertid kallet tilbake til Sør Afrika. Det var et verdivalg, sier Hanlie. Vi ville roe ned, forenkle og leve et langsommere og mer meningsfylt liv. En årelang reise over store deler av verden kom til sin ende på en tilbaketrukket farm i Sør Afrikca. 

slowdesign_slowwanderings3.jpg
slowdesing_slowwanderings_4.jpg
slowdesign_slowwanderings_2.jpg
slowdesign_slowwanderings_6.jpg
slowdesing_slowwanderings_4.jpg

VEIEN VIDERE

Mitt forhold til Hanlie oppstod også langsomt, gjennom likes og små hyggelige kommentarer til hverandres bilder på instagram fikk vi gradvis mer kontakt og da Hanlie etterlyste noen som kunne tenke seg å lage hennes nye logo føltes det naturlig å tilby seg å gjøre det, til tross for at vi bor på hver vår side av verden. 

Mange felles visuelle og verdimessige referansepunkter gjorde det enkelt å komme til enighet rundt en ny visuell profil for Slow Wanderings. De som følger Hanlie på instagram har kanskje lagt merke til at det er en (for oss) vakker og eksotisk blomst som går igjen i bildestrømmen hennes, i tillegg til nydelige borddekorasjoner og fantastiske kaker.  Blomsten heter Protea, og vokser vilt på evigggrønne lyngbusker i områdene der Hanlie og hennes familie holder til.

 

slowdesign_slowwanderings_protea.jpg

Protea har fått navnet sitt etter den greske guden Proteus. (I Homers Odysseen, er det Proteus «den gamle mannen».) Protea ble oppkalt etter Proteus da guden stadig endret form, og proteaplanten opptrer  i mange ulike former. Kongeprotea står for dermed for forandring og transformasjon. Den symboliserer dristighet og kreativitet i betydningen mangfold og mot. Det er en vakker blomst, ikke på noen måte yndig, snarere hardfør og utholdende.  Når vi skulle velge symbol for Hanlies virksomhet var det dermed et naturlig valg. 


Å samle familie og venner rundt kunstnerisk dekkede bord, med mat som er preparert langsomt, og med kjærlighet til gode lokale råvarer, er viktig for Hanlie. Neste skritt på hennes vandring er derfor å ta oss med rundt bordet, ved å tilby fotoprints på lin, kjeramikkprodukter og andre lokale kunst- og håndverksprodukter som vil løfte ethvert måltid. Logoen med Proteaen vil pryde hennes bilder og produkter i form av vannmerker, stempler og merkelapper.

Og i hennes bilder kan du se hvordan Musene synger i henne, - beretninger om en Slow Wanderer... 

Slowdesign_slowwanderings_7.jpg

Alle foto: Hanlie Joubert, gjengitt med tillatelse. 

www.slowwanderings.com

@slowwanderings_hanliejoubert