... sakte klapper hun på gjenskinnet... 

 poetisk meditasjon

slowdesign_diktbok.jpg

Click here for english version

"Sakte klapper hun på gjenskinnet" er en samling dikt skrevet av Kristin Ma Ellefsen. Diktene kan leses som en langsom, fortettet fortelling, eller som enkeltstående selvstendige dikt. 

Å få oppdraget med å designe boken til disse diktene var et drømmeprosjekt.  Opplaget skulle være lite og ekslusivt. Ordene skulle stå i fokus.  Uttrykket skulle være minimalistisk, feminint, transparent og lett. Men hvordan?

Det som kom til meg hele tiden når jeg leste diktene var pusten. Diktene har en rytme som jeg assosierte med åndedrag, og visuelt forestilte jeg meg frostrøyken som oppstår når man puster dypt ute i skogen en kald høstdag.  Den følelsen ville jeg at tak i. 

Gjennom idéutveksling og gode samtaler endte vi opp med en bok helt uten bruk av ordinære illustrasjoner, men med bruk av silke, kull, planter, metall og ulike papirkvaliteteter.  Alle bøkene er laget og sydd sammen for hånd. Silken er håndfarget med ulike planter og urter, og metall. Håpet er at opplevelsene diktene gir skal forsterkes av det visuelle uttrykket, uten å begrense. 

Å jobbe med dette har vært dypt inspirerende.  Jeg har fått lov å gjengi deler av diktene her, med bilder fra prosessen.

Jeg anbefaler å innta boken langsomt, la ordene få tid til å sige inn, og fylle deg som dype åndedrag.

Bøkene er utgitt i kun 100 eksemplarer, og kan bestilles på Kristin sine nettsider så lenge lageret rekker.