UGGI LIGHTS

16.09.2014 / Av: Heidi Bjørnsdotter Thorvik / Foto: Se kreditering av fotografer på bildene

Desse råvakre lampene av fiskeskinn har brent seg fast i sinnet. Første gong laga som installasjon for Museum for Dekorativ Kunst i København under navnet « The bird that flew away and left time behind» (2001) Installasjonen var refleksjon rundt kulturell identitet og gamle tradisjonar på Island. Dei har sidan den gongen vore presentert på større galleri rundt i verda som Guggenheim i Berlin, FNAC i Paris og Scandinavian house i New York. Lampene vart også skrivne om i New York Times. Bak dette produktet står Fanney Antonsdottir og Dögg Guðmundsdóttir. Begge frå Island, men busett i Norge og Danmark. Dei vert fortsatt produsert for hand av Fanney og Dögg i begrensa antal. Handverket og nærleik til materialet står i fokus. Fanney er vaksen opp med fisk mellom hendene og tek seg av flåing. Dette arbeidet blir gjort i ein fiskefabrikk på Island. Skinna vert vaska og rensa i grundige omgangar før sjølve syjobben tek til. Tørkeprosessen er krevande for å få skinnet til å tørke jevnt, og ein må kunne leve med fiskelukt til produktet er ferdig! Resultatet er rått og vakkert. I denne produksjonen blir heller ingenting kasta. Først mat, så lampe! Kort og godt fantastisk.

Les meir om lampene på Uggi Lights. 

 

Heidi Bjørndsotter Thorvik ivaretar tradisjonelle håndverksteknikker gjennom produkter hun lager av natur- og gjenbruksmaterialer under navnet VØLT. Hun har en unik materialforståelse som gir tingene hun lager et helt særegent uttrykk. Det gjør produktene hennes til vakre historier i seg selv. Heidi jobber i tilegg som kunst og håndverkslærer i Oslo skolen. Heldige er de barna som får utforske kunst og håndverksfagene i regi av Heidi.  Du kan bli bedre kjent med Heidi og produktene hennes på vølt.no