SLØJD

” Jeg synes det er fantastisk at folk kan formidle deres tanker gjennom hendene. Og det er også det jeg prøver på.

Vi har vært i kontakt med Morten Høeg-Larsen. Han er møbelsnekker med stor interesse for nordisk tre og håndtverk. For endel år tilbake kom han over et parti med solide materialer i alm. Det ble starten på en nydelig håndlaget produksjon av vakre skjærebrett. Alle brennmerket med opprinnelsessted samt produsent; SLØJD – som en motvekt til “made i China”.

Håpet er at fjølene skal være med å minne folk på at trærne vi har her i norden også er verdifulle materialer som vi må verdsette og ivareta. Mye av treproduktene vi omgir oss med i dag kommer fra industriell produksjon andre steder i verden. Det er billigere men skogsdriften ofte mindre miljøvennlig enn her i norden mener Morten. Han er dessuten veldig interessert i spesielle tresorter. Det er så mange flotte tresorter som ikke brukes fordi de ikke kan leveres i store nok volum til å inngå i industriell produksjon. Lokale materialer betyr også mindre transport som dermed gir mindre forurensning. Det er også viktig for Morten – dessuten sparer han tid og ressurser på det.

“Jo mindre tid jeg trenger å bruke på andre ting jo mer tid kan jeg bruke på det jeg virkelig elsker, håndtverket.”

Sjekk ut www.slojd.org for nettbutikk og mer info om produktene.