POTENSIAL PSYKOLOGI

Om å dyrke hele ditt livs hage ... -  og en psykolog med grønne fingre

Hva om du i din hage hadde mange flotte planter uten at du visste om  det fordi du hele tiden luket de vekk som ugress før de rakk å blomstre? Hva om de aller flotteste plantene lå i dvale langt nede i jorda, og aldri fikk sjansen til å vokse opp fordi de ikke fikk nok lys?

Olaf Rademacher er psykologen og astrologen som mener vi alle er utstyrt med mange "potensialefrø" fra fødselen av. De ligger i oss, og venter på å få spire, og folde seg ut.  Han har gjennom studier og mer enn 20 års praksis utviklet teorirer og metoder som omfatter både astrologi og psykologi. Resultatet er et så utvidet perspektiv på mennesket at det nesten blir overveldende å forholde seg til.  Sine erfaringer vil han gjerne dele med andre coacher og terapeuter som jobber med mennesker gjennom sitt Akademi for Potensial Psykologi (A:P:P). 

AKADEMI FOR POTENSIAL PSYKOLOGI

Akademiet kom ut av en lengsel etter et studie som ville ta en mer helhetlig tilnærming til mennesket. Som kan plukke fagområder fra både psykologien og filosofien, samtidig som det omfatter spirituelle redskaper og de mer kroppslige elementer slik som betydningen av kosthold og helse. Gjennom moduler tilbys en treårig utdanning. Undervisningen foregår i stor grad i den store stua som de kaller Gildehallen. Mer inspirerende undervisningslokaler enn dette har jeg vanskelig for å forestille meg.

I Gildehallen er det mer eller mindre alltid fyr i peisen. 

I Gildehallen er det mer eller mindre alltid fyr i peisen. 

Mer inspirerende undervisningslokaler enn dette skal du lete lenge (og antagelig forgjeves) etter... 

Mer inspirerende undervisningslokaler enn dette skal du lete lenge (og antagelig forgjeves) etter... 

PROBLEMER ER EGENTLIG IKKE- REALISERTE- POTENSIALER

Olaf tar også imot klienter til samtaleterapi. På sitt kontor i Oslo, eller ute i "skogen" i Heggedal. Han baserer sin terapeutiske virksomhet på det premiss  at vi alle er født med et sett enestående potensialer. Problemene vi møter i livet er ikke egentlig problemer, men en påminner om noe viktig, noe essensielt ved oss som vi skal ta med oss og jobbe med. Det finnes ikke  problemer som ikke bærer et frø av potensiale i seg sier Olaf. Så snart man har gjenkjent potensialet kan det dermed utvikles til en del av deg som du vil kunne bruke til noe nyttig. 

I sfæren av ro, grønn inspirasjon og alternativitet er det lett å finne igjen tankene sine og la nye tankesett oppstå. Hit kommer folk for å lære mer om seg selv, sine potensialer og hvilke grep de kan ta i sitt eget liv som også kan komme andre mennesker til gode. 

Trenger du først og fremst å få hjelp til å dyrke dine potensialer alene, kan du få samtaleterapi på Olafs kontor på låven. Følelsen i dette rommet er nærmest verdt turen i seg selv. Det åpner tankene og frigir sinnet.

Jeg må innrømmet at jeg synes det er vanskelig å beskrive denne virksomheten med få ord. Om du er bare litt nysgjerrig vil jeg anbefale deg å ta en kikk på 

potensialpsykologi.no. 

(PS: Jeg har laget nettsider og profil for Olaf og samarbeider fortsatt om videreutvikling av hans kommunikasjon og profil.)