BEDROOM STORIES

"I love sleep. My life has a tendency to fall apart when I`m awake, you know."

Ernest Hemingway

 

Gode gamle Ernest Hemingway, selvsagt har han rett. Søvnmangel leder før eller siden til katastrofer. Direkte fordi vi tar dårlige avgjørelser som en følge av at hjernen er sliten, men også indirekte fordi en rekke av kroppens funksjoner påvirkes av din søvnmangel.* 

GODE SØVNRÅD TIL KRONISKE B-MENNESKER

Problemet er bare at for mange av oss B-mennesker er det vanskelig å krype under dyna når kvelden kommer over oss. Mitt beste tips er å gjøre det til en glede å legge seg. For meg handler det om å lage en helhet av gode estetiske løsninger, bra materialer, og egen bevissthet.

GODE MATERIALVALG

Variert tekstur og begrenset fargebruk tilfører spenning uten å rote til uttrykket.
Brent treverk, pusset mur, mykt lin i ulike fargesjatteringer.

Har du tenkt på at huden er kroppens største organ?  Med tanke på hvor mange timer vi tilbringer i sengetøyet hver natt sørger jeg for å vaske mitt sengetøy med milde, miljøvennlige vaskemidler og jeg sverger til sengetøy i lin. Det regulerer temperaturen og føles aldri klamt. Det er dessuten til en viss grad selvrensende så du trenger ikke vaske det like ofte. Når jeg først vasker det lar jeg det helst tørke ute på tørkesnora. Det er herlig å  legge seg i sengetøy som har latt seg tørke av sol og vind. (les mer om lin her.)  Vi sover alltid med åpent vindu, frisk luft er helt essensielt for god nattesøvn.

RO OG TAKKNEMLIGHET

Rot på soverommet er en kilde til uro. Plassbyggede oppbevaringsløsninger er arealeffektivt og gjør det enklere å holde det ryddig. 

Et lite broderi, (en halvferdig fjær) var en gave fra min datter for noen år side. Den hjelper meg til å kjenne på alt jeg har å være takknemlig for, hver eneste kveld når jeg legger meg. Dypt personlig, og vakker i mine øyne.  

Vårt soverom er et godt rom for hvile. Så på dager hvor alt føles håpløst, er det bare å krype under dyna, vente på søvnen og håpe på at morgendagen blir bedre... 

 
Alle bildene er tatt av Filippa Tredal, og har vært på trykk i Vakre Hjem og Interiør. Styling av Tone Kroken. 

* Kilde: Ane Wilhelmsen-Langeland på psykologisk.no