BRITANORD OG NATUREN

Brita Nordstrønen med det fine merkenavnet "britanord" lager de mest fantastiske ting av alt hun finner i naturen. Hun vever med ull, filer knapper av horn og gevir, farger og trykker med planter. Og alt hun tar i blir magisk vakkert! 

Foto: Brita Nordstrønen

Foto: Brita Nordstrønen

Jeg har kjent Brita en stund. For noen år siden laget jeg tags til hennes produkter, så da Brita spurte meg høsten 2017 om jeg kunne tenke meg å hjelpe henne med å utvikle en profil ble jeg glad.  
Resultatet har blitt et veldig hyggelig samarbeid som blant annet resulterte i ny logo, svijern, visittkort og nettsider.    

naturens gaver

Brita har laget produkter av saueull og andre naturprodukter i mer enn 20 år. Hennes kunnskap sitter like mye i hendene som i hodet.  Luker hun i hagen finner hun bladverk som  hun kan flette, feks til håndtak på sine sitteputer. Går hun tur med hunden, sanker hun planter hun kan lage farger med, eller drivved som kan bli til møbler. En tur hos sauebonden i nabolaget gir ull som hun spinner, karder og vever til de mest fantastiske puter, ryer og pledd og horn og gevir blir til knapper. Der andre ser natur ser hun muligheter.
 

"Å kjenne at ull blir til garn mellom fingrene er en fantastisk følelse, hendene blir velsmurte og myke av lanolin, rokkehjulet surrer - det hele blir som en meditativ øvelse, sier Brita.

Fordi Brita Vest i landet og jeg i Øst ble det et avstandsforhold hvor ideer og tanker ble utvekslet via ord og bilder på e-post. 

Det som slo meg med de fleste av Britas bilder, er lyset. Det er et annet lys enn vi har her på østlandet.  Den vakre blåfargen!  Kanskje er det nærheten til sjøen, kanskje fordi det ligger lenger nord, kanskje er det måten hun tar bilder på. For meg ble det noe å ta tak i. En stillferdig gråblå farge har blitt gjennomgående for hennes profil, både på nettsidene og visittkortet.  Logoen ble enkel. Ren og stram.  Det føles som en riktig balanse mot alt det viltre. 

Svijernet med logo gjør at hun nå kan sette sitt bumerke i alle sine produkter.  

Underveis i  prosessen fikk jeg overraskelser i posten fra Brita. De vakreste sauehorn, som en oppfordring til meg å lage egne knapper. Gevir fra hjort ble det også. Det vitner om en raus person med mye omtanke for andre. 

(Årets julegave til datteren min ble forøvrig Britas helt fantastisk bean bag i vevet ull og vintage canvas . Vi «sloss" om å sitte i den…  )