JULEMARKED HOS STUDIO ASK

Studio Ask er et kreativt studiofellesskap som holder til i fantastiske lokaler i et gammelt teglsteinshus på Bryn. I tillegg til å være et matstudio, holder de ulike events og markeder gjennom året. Blant annet har de gjennom de siste årene bygget seg opp et stort og trofast publikum til sitt årlige julemarked.  Jeg ble gledelig overrasket da jeg fikk en henvendelse om å være med på årets julemarked, og har takket ja til det. Her kommer en liten presentasjon av hva du kan forvente av årets marked! 

Jeg kommer til å ta med meg endel av mine håndstrikkede produkter av ubehandlet ull fra norske saueraser. I tillegg vil jeg selge økologiske kort. De er trykket på 100% resirkulert papir, med vegetabilske farger og med energi kun fra vinden.   

Den unike håndlagede keramikken til Ragnhild Wik fra Wik Oslo, burde være kjent fra de fleste av mine følgere. Jeg samarbeider tett med Ragnhild og ettersom hun ikke selv har anledning til å være tilstede på markedet tar jeg med meg endel av hennes unike keramikk og selger for henne.  Jeg selger også supersmarte resirkulerte tenneruller av voks og avispapir, laget av brukerne på Ragna Ringdals Dagsenter . Den perfekte vertinnegave! 

Du kan også kjøpe skjørt og vakkert porselen fra Mona Næss. Hun jobber intuitivt og naturlig. Med tang, og tare, blekk fra blekksprut og røyk som ingredienser i prosessene blir porselenet hennes unikt og vakkert.  Jeg har fulgt henne lenge på instagram, men har selv aldri hatt glede av å møte henne. Det ser jeg frem til. 

Noes er et møbelagentur drevet av Maria Hole. Navnet Noes spiller på firmaet misjon, å ta hente godt håndverk fra Spania (ESpaña) til Norge (NOrge).  Med parolen “hot design to cold climates” har Noes et stadig økende utvalg av produkter fra nyskapende spanske designere.  Jeg er særlig svak for de vakre håndvevede teppene fra Texidors. 

SPORENSTREK reklame er intitativtager til julemarkedet. De har spesialisert seg på matstyling og er opptatt av det estetisk vakre i mat.  Teamet bak Sporenstrek leverer alt fra skisser, art-direction, oppskrifter, matlaging og styling. På markedet vil de selge vakre og spiselige gaver,  ha åpen cafe med deilig julemat med en vri. Kortreist og ekte mat laget med kjærlighet!  De har i år som i fjor tatt inn årets Stilton til salg og spekemat og andre godsaker fra Ask Gård og andre småprodusenter. Du trenger med andre ord ikke å spise før du kommer på dette julemarkedet.

I første etasje i på Studio Ask finner du selve sjelen i julemarkedet. Passiflora hadde tidligere en blomsterbutikk i Skovveien på Frogner, nå holder nå til her og har skaper en fantastisk atmosfære av grønt. Med sine kranser, planter, blomster, lys og annen juelpynt/interiør til den som er ute etter det unike. 

I tillegg kommer en duo med fokus og engasjement for skog og mark. De kaller seg for M&M SKOGENS RO og lager kortreist design med elementer fra naturen gir ekte juledekor til hjem og hytte. 

Dersom du vil ha unike, håndlagede julegaver,  i svært hyggelig omgivelser, og langt fra kjøpesentrene, eller kanskje bare har lyst til å suge inn julestemning og slå av en prat så håper jeg du kommer!

Julemarkedet er åpent fra klokken 11-17 den første helgen i advent altså den 25. og 26.november. Adressen er Jernbaneveien 4.
Jeg håper vi sees! 

Du kan lese mer om eventet og de ulike bidragsyterne her.  Les mer om Studio Ask her.