OM VÅREN


Kjenner du hvordan våren kribler i kroppen? Det er vår!  Det er forventningene om alt som skal komme, nytt liv, nye muligheter. Lyset, varmen. Alt kommer til oss på denne tiden av året, og energien og lysten til å ta tak stiger i kroppen.

Jeg er ikke av de som har masse blomster og planter inne. Jeg glemmer å vanne, og synes liksom litt synd på de plantene som aldri skal få kjenne på frisk luft og ekte sollys. I sommerhalvåret tar jeg det igjen, da bugner det av blomster og grønt i hagen og på terrassen. Jeg deler knoller, planter frø og frydes når de første knoppene stikker opp av jorda. Tar av stiklinger og henger de opp i flasker for å se om de setter røtter.  Jeg venter spent på å se om staudene har overlevd vinteren (og prøver å huske hvilke planter som står hvor). Klipper busker, rydder og legger planer.

Kvister fra eple og kirsebærtrær i hagen som er klippet ned tas med inn så de kan få blomstre inne.

Kvister fra eple og kirsebærtrær i hagen som er klippet ned tas med inn så de kan få blomstre inne.

PLANER OG PROSJEKTER

Jeg liker å eksperimentere, leke med materialer og teste ut ideer. Å bygge egne erfaringer med materialer og prosjekter gir et bedre fundament for å anbefale utradisjonelle valg også i kundeprosjekter. 

Jeg liker dessuten at det er små "overraskelser" rundt i hagen. En stor uperfekt krans i lerk henger på garasjeveggen, glassflasker med blomster henger i markramerte snorer fra klesstativet, og inne i lysthuset. En stor krans av rusten jern wire er blitt til en krans på inngangsporten vår. Stokker av drivved er blitt lykteholdere, rester av armeringsjern er espalier. Rustne bølgeblikplater kan bli fine blomsterkasser. 
I år har jeg dessuten ambisjoner om å få enda flere snittblomster til å berike hagen, til glede for oss, naboene, bier og innsekter.  Jeg har fått gode råd fra de flinke blomsterbøndene på Abildsø, som du kan lese om her. På min ønskeliste står blant annet røde solsikker, akebia, kaprifol, georginer og enda flere valmuer og anemoner. Jeg har også planer om å lage et fuglebad som kan henge under epletrærne, og å bygge meg en vegg med planter av paller, slik jeg så i bybildet i Gøteborg i fjor sommer. Så gjenstår det selvsagt å se hvor mange av planene jeg kommer i mål med, det skal ikke være stress. Det viktigste er å nyte prosessen.  

Våren er en herlig tid!