EGGEVARMERE I NATURGARN SUPERENKEL DIY TIL PÅSKE

Egg er et viktig påskesymbol, som mange vet å sette pris på. Det har alltid vært tett knyttet mot påsketradisjonen, det er ikke så rart egentlig, opprinnelig la ikke hønene egg i mørketiden, først når lyset kom tilbake kom eggene tilbake og slik ble de et symbol på den nye årstiden.  
Det er ikke mye påskepynt man trenger, når man kan dekke med vakre turkise, grønne, terrakottafargede egg i ulike nyanser. Dessverre er de ikke så lett å få tak i alltid, man bør helst kjenne noen med særegne raser.  Et alternativ kan være å koke eggene sammen med grønnsaker som avgir farge. For eksempel gir avokadoskall en vakker varm rosafarge ogrødløk gir lysegule egg. Skallet blir også marmorert. Det ser ganske elegant ut på bordet. Det er både søtt og praktisk og pynte eggene med hjemmestrikkede eggevarmere, mens man venter på at alle får satt seg til bords. Her får du en enkel oppskrift på min variant.

SLIK GJØR DU:

Jeg bruker restegarn fra andre prosjekter. Disse er strikket med ubehandlet ull av gammelnorsk spælsau fra Færder Får, og Norsk Kvit sau fra Selbu Spinneri.

Legg opp 20 masker på pinne 4.5 fordelt på tre pinner. Strikk to runder med vrangbord, (annenhver rett og vrang). Gå deretter over til glattstrikk og strikk rundt og rundt til du har ønsket lengde på luene, (ca 7 cm). Deretter strikker du to og to masker rett sammen. Dette gjør du på annenhver rad til du har kun 6 masker igjen. Da ryker du tråden et stykke inn så du kan felle av ved å trekke tråden helt igjennom maskene du strikker, og feste tråden godt. Noen av luene har jeg vrengt, andre har jeg behold på retten.

Jeg har valgt å varierer også lengden på mine eggevarmere da jeg synes de er litt morsomme når de får ulike personligheter. Noen har også fått dusk, mens andre må klare seg uten.  Dusk kan du lage på denne måten.