VILTRE VAKRE BLOMSTERBUKETTER

DE FINESTE BLOMSTENE ER DE DU PLUKKER SELV 

 
SlowDesignStudio_20702712018blomsterbinding.jpg
 


I must have flowers, always and always, sa Claude Monet. Han var ikke alene om å føle det slik.  Alle  elsker vel blomster, og en blomsterbukett er noe av det første vi tyr til for å vise andre vår omtanke, enten det er i anledninger av takknemlighet, glede eller sorg. 

Men har du noen gang reflektert over at mange av blomstene du finner hos blomsterhandleren har reist langt og blitt behandlet med mye sprøytemidler før de havner i din bukett?  Kanskje har noen også blitt utsatt for elendige arbeidsforhold underveis i prosessen. Skal vi liksom la det symbolisere kjærlighet og omsorg?

Slike tanker la en demper på min glede over snittblomster, og jeg bestemte meg for å lete etter alternativer. Det koseligste av alt er jo å plukke sine egne blomster, men av og til kan det kanskje føles litt flaut eller knuslete å gi bort en "amatørmessig" egenplukket bukett til andre?

I Blomsterhagen på Abildsø fant jeg en veldig hyggelig løsning på det problemet. I tillegg til at du kan kjøpe blomster, bestille buketter, og plukke selv fra deres økologiske blomsterhage, kan du også bli med på en av deres kurs og lære blomsterbinding selv. Jeg  meldte meg på et av deres bukettkurs og fikk gleden av å plukke blomster i deres store hage. I tillegg fikk jeg en innføring i oppbygning av buketter og spiralteknikk.  Med nyvunnen kunnskap om bukettbinding, kan jeg kanskje med litt større stolthet gi bort egne sommerbuketter i gave fra nå av?  

Her er noen av tipsene jeg tok med meg fra kurset. 

 

TIPS FOR VILTRE, VAKRE & VARIGE BUKETTER

SlowDesignStudio_20702662018blomsterbinding.jpg

                                i


PLUKK BLOMSTENE TIDLIG PÅ MORGENEN ELLER SENT PÅ KVELDEN for SPENSTIGE BLOMSTER MED GOD HOLDBARHET. Både villblomster og hageblomster blir slappe midt på dagen. LA DE STÅ I VANN TIL DU BEGYNNER Å JOBBE MED DE.

SlowDesignStudio_20701942018blomsterbinding.jpg

                                 iI


SORTéR BLOMSTENE DINE FØR DU BEGYNNER Å BYGGE BUKETTEN. RENS STILKENE et godt stykke oppover FOR BLADer og SKUDD. HUSK Å PLUKKE med deg bladverk og grønt i tillegg til blomstene. De vil fylde TIL BUKETTEN din og med "luft" iMELLOM blomstene.

SlowDesignStudio_20703072018blomsterbinding.jpg

                            iII


FOR Mange farger som konkurrerer om oppmerksomheten kan bli visuelt krevende, men litT kontraster er fint. BLAND GJERNE VILLE OG "TAMME" BLOMSTER. lek og eksperimenter med ulike uttrykk. (når alt kommer til alt kan det jo neppe gå så veldig galt?) 

 

SlowDesignStudio_20702892018blomsterbinding.jpg

                                 iV


LEGG ALLE BLOMSTENE SAMME VEI INN I HÅNDEN NÅR DU BYGGER BUKETTEN SLIK AT STILKENE ETTERHVERT DANNER EN SPIRAL. DA FÅR DU EN VELBALANSERT BUKETT SOM STÅR PENT I VASEN. 

SlowDesignStudioIMG_24002018blomsterbinding.jpg

                                 V


Bind bUKETTEN sammen med et bånd. to runder rett over der hånden holder stilkene. Ikke stram for hardt slik at stilkene knekker eller blir klemt.