VILTRE VAKRE BLOMSTERBUKETTER

DE FINESTE BLOMSTENE ER DE DU PLUKKER SELV 

 
SlowDesignStudio_20702712018blomsterbinding.jpg
 


I must have flowers, always and always, sa Claude Monet. Han var ikke alene om å føle det slik.  Alle  elsker vel blomster, og en blomsterbukett er noe av det første vi tyr til for å vise andre vår omtanke, enten det er i anledninger av takknemlighet, glede eller sorg. 

Men har du noen gang reflektert over at mange av blomstene du finner hos blomsterhandleren har reist langt og blitt behandlet med mye sprøytemidler før de havner i din bukett?  Kanskje har noen også blitt utsatt for elendige arbeidsforhold underveis i prosessen. Skal vi liksom la det symbolisere kjærlighet og omsorg?

Slike tanker la en demper på min glede over snittblomster, og jeg bestemte meg for å lete etter alternativer. Det koseligste av alt er jo å plukke sine egne blomster, men av og til kan det kanskje føles litt flaut eller knuslete å gi bort en "amatørmessig" egenplukket bukett til andre?

I Blomsterhagen på Abildsø fant jeg en veldig hyggelig løsning på det problemet. I tillegg til at du kan kjøpe blomster, bestille buketter, og plukke selv fra deres økologiske blomsterhage, kan du også bli med på en av deres kurs og lære blomsterbinding selv. Jeg  meldte meg på et av deres bukettkurs og fikk gleden av å plukke blomster i deres store hage. I tillegg fikk jeg en innføring i oppbygning av buketter og spiralteknikk.  Med nyvunnen kunnskap om bukettbinding, kan jeg kanskje med litt større stolthet gi bort egne sommerbuketter i gave fra nå av?  

Her er noen av tipsene jeg tok med meg fra kurset. 

 

TIPS FOR VILTRE, VAKRE & VARIGE BUKETTER

SlowDesignStudio_20702662018blomsterbinding.jpg
SlowDesignStudio_20701942018blomsterbinding.jpg
SlowDesignStudio_20703072018blomsterbinding.jpg

 

SlowDesignStudio_20702892018blomsterbinding.jpg
SlowDesignStudioIMG_24002018blomsterbinding.jpg
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

FOTOVERKSTED MED JOANNA MACLENNAN

Neste
Neste

GJENFORENEREN