VISUELL VISDOM

 
 
visualwisdomsymboler.png
 

Vann vil flyte

Jord vil binde

Luft vil stige

Ild vil brenne

Click here for english version

visuellwisdom_web16.jpg
visuellwisdom_07_web.jpg
visualwisdom_ild_web.jpg

En ode til elementene gjennom norrøn poesi og intuitiv keramikk.

Vann, Jord, Luft og Ild er grunnleggende elementer i naturen, hvorav alt oppstår og ender. For 1000 år siden var det en selvfølge. Det var på den tiden de mente at fortiden og fremtiden var like viktig som nåtiden. At alle handlinger gikk inn i evighetens kilde og sprang ut igjen som kunnskap. At skjebnen ble formet av våre alles felles handlinger, nå og i fremtiden. Vi ser det i kunsten de etterlot seg, ornamentene, utskjæringene. Og i poesien. De skrev de vakreste kvad. Visdomsord om måtehold, kjærlighet, varsomhet og mot, hvis gyldighet ikke har forvitret med tiden. 

Arven de har etterlatt seg er enorm. 

I kunstkeramikken til Ragnhild Wik ser vi sporene av den. Enkel, stillferdig, forgjengelig skjønnhet. Den som oppstår når kjærlige hender stryker over gode materialer. Organisk og over tid.

Boken balanserer moderne kunstkeramikk mot eldgamle Eddakvad, urgammel visdom mot estetikk av vår tid i et forsøk på å fortelle deg det som du kanskje allerede innerst inne vet.


Visuell Visdom er trykket på resirkulert høykvalitetspapir og med miljøvennlige farger. Den er sydd med sort tråd og åpen rygg. Runen som er “risset” på omslaget symboliserer hvordan “alt henger sammen med alt”.
Vi håper den vil bli tatt godt imot!

bokrygg.jpg
VISUELL VISDOM / VISUAL WISDOM


Visuell Visdom er en ode til elementene gjennom norrøn poesi og intuitiv keramikk.
Boka er tospråklig; Norsk/gammelnorsk og Engelsk

AV
Marianne Vigtel Hølland
Ragnhild Wik
Filippa Tredal
Gitt ut på Slow Design Studios eget forlag.

Størrelse: 29x23x3,5 cm
Vekt: 1500 gram

Les mer her.

ENGLISH

Visual Wisdom is an ode to the elements through Norse poetry and intuitive ceramics. The book is bilingual; Norwegian / Old Norwegian and English

By Ceramic artist Ragnhild Wik, photographer Filippa Tredal and writer and designer Marianne Vigtel Hølland. Published by Slow Design Studio.

Size: 29x23x3.5 cm
Weight: 1500 grams
Read more here.

Quantity:
Kjøp