JORDNÆR JUL

Du trenger ikke masse pynt og glitter for å skape vakker og god julestemning. Vi velger å roe helt ned, og lar det håndlagede og naturlige få spille hovedrollen.  SlowDesignJulbord_12.jpg

Artikkelen har stått på trykk i Vakre Hjem&Interiør
Alle foto: Filippa Tredal Keramikk av Ragnhild Wik/Wik Oslo

ENKELT OG POETISK

Vi har dekket bordet med krøllete linduker, loppisfunn og håndlaget keramikk. Pynten strippes ned. Noen strikkede uperfekte julestjerner, en håndfull nøtter og litt grønt fra skogen er alt vi trenger for å komme i julestemning. Levende lys av bivoks lukter herlig og gir et varmt lys. 


Grunntonen i vårt julebord er mørk. En gråsort ustrøket linduk danner en rolig bakgrunn som fremhever de vakre teksturene og formene. De grønne kvistene og litt rødt i glassene gir nok farge, men det er Ragnhilds vakre keramikk som spiller hovedrollen. Vi mikser og matcher, både farger og størrelser. Hver eneste skål og tallerken er preget av Ragnhilds hender og forteller sin egen lille historie. De rustikke strikkestjernene er håndstrikket i ubehandlet ull fra Gammelnorsk Spælsau. De store maskehullene siler lyset vakkert. Glass og bestikk er samlet opp igjennom årene, noe arv, noe loppisfunn. Krystall møter resirkulert glass, og grove treskjeer i skjønn forening med messing, sølv og designbestikk. En personlig samling som forteller en historie. En fortelling om nærhet til naturen og levd liv, gir akkurat det litt nostalgiske, men poetiske uttrykket vi er ute etter på vårt julebord. 

SlowDesignJulbord_01.jpg
SlowDesignJulbord_17.jpg
SlowDesignJulbord_16.jpg

Vi synes det er fint å mixe og matche bestikk og servise. Å variere uttrykket, og lage det vakkert rundt seg med det man allerede har for hånden er gøy og en fin “øvelse” for kreativiteten. For å unngå et for rotete preg liker vi å holde oss til noen grunntoner, her er den mørke linduken med på å roe ned inntrykket.

Dersom du har noen håndlagede unike elementer med i borddekkingen får du straks et personlig preg på bordet.Den vakre keramikken til Ragnhild (WIK OSLO) er små kunstverk i seg selv. Hver skål er unik og forteller sin egen historie.

Dersom du har noen håndlagede unike elementer med i borddekkingen får du straks et personlig preg på bordet.Den vakre keramikken til Ragnhild (WIK OSLO) er små kunstverk i seg selv. Hver skål er unik og forteller sin egen historie.

SlowDesignJulbord_11.jpg
SlowDesignJulbord_07.jpg

I stedet for å henge opp julepynten “rundt omkring” har jeg samlet den i et stort gammelt tretrau.

SlowDesignJulbord_05.jpg
SlowDesignJulbord_18.jpg

Den fineste julepynten er den som kommer rett fra skogen. Noen kongler og litt grønt, av og til er det ikke mer som skal til for å sette den rette stemningen…