FLASKEVARMERE AV RESTEGARN

Flaskevarmere i ull er en super måte å holde på temperaturen, enten det er kald melk som skal holdes unna varmende solstråler, eller te eller kakao som trenger hjelp til å holde på varmen. 
Dette er et enkelt og raskt prosjekt med stor fleksibilitet, og en fin måte å bruke opp restegarn på.  Følgende beskrivelse er kun veiledende, du kan variere størrelse, tekstur og form som det passer deg og dine flasker.  Eksperimenter med teknikker og teksturer til du får det uttrykket du ønsker deg. 

flaskebord2.jpg

Jeg har tovet mine flaskevarmere for å gjøre de enda tettere, slik at de får enda bedre isolerende egenskaper. Om du ønsker å gjøre det samme så husk at de krymper en god del og at du må strikke de tilsvarende større. For at garnet skal tove seg må du bruke et som er kjemisk ubehandlet, (ikke superwash). Du har bedre kontroll på toveprosessen om du tover for hånd enn om du tover i vaskemaskinen. Strekker du flaskevarmeren på flasken mens den er våt, vil du kunne strekke den mye og den "tørker seg i form."

På de tre avbildede flaskene har jeg brukt ulike garntyper og pinnetykkelser. En av flaskene er strikket med pinne nr 4 og ganske tynt garn. Der la jeg opp 32 masker og strikket rillestrikk (annenhver rad rett og vrangt) rundt og rundt til den målte drøyt 25 cm, så felt jeg inn til halsen ved å strikke to rett sammen i annenhver omgang til jeg hadde fått åpningen min smal nok for flasken jeg skulle sette den på. Jeg valgte å tove den lett for hånd før jeg dro den over flasken og lot den tørke på flasken.

På den hvite flasken har jeg brukt tykkere garn og pinne nr 8. Der la jeg opp kun 20 masker og strikket rettstrikk hele veien opp. Jeg har heller ikke tovet dette garnet riktig så mye, så den har større hull. Allikevel opplever jeg at den isolerer ganske bra. Den tredje flaskevarmeren er strikket med dobbelt garn og er tilpasset en flaske med smalere hals, så her har jeg felt inn raskere i toppen.

Slike flaskevarmere kan du som nevnt variere i det uendelige, og det er et fint prosjekt for å øve seg på teknikker og teksturer. 

Lykke til! 

flaskevarmer4.jpg
slowdesign_flaskevarmer.jpg
slowdesign_strikk.jpg
slowdesign_flaskevarmer2.jpg
slowdesign_strikk.jpg