HÅNDLAGET TIL PÅSKEBORDET

Lyset er tilbake, varmen er på vei.  Det er deilig å tilbringe dagene ute i naturen, etter en rolig frokost, og deretter nyte god mat og drikke foran peisen, alene, eller sammen med gode venner og familie. Påsken er en herlig høytid!

SlowDesignStudio_påskebord8.jpg

Jeg synes estetikken er en viktig del av et måltid og koser meg når jeg kan dekke et hyggelig bord. Enten det er til en enkel frokost for to, eller middag til en hel "flokk" .

Jeg liker det best når det er uformelt, og pynter gjerne med ting som jeg har funnet i naturen, eller laget selv. Det hjelper selvsagt på stemningen at mitt servise er håndlaget av dyktige keramikere som Ragnhild Wik (Wik Oslo) og Anne Udnes, men poenget her er å lage god stemning med det man har for hånden. 

Pynt MED naturen

En kraftig kvist fra en gammel or, er et vakkert grafisk blikkfang. Jeg har plukket med meg en vist fra et tre jeg ofte passerer når jeg går tur med hunden min. Når det blåser slipper den kvister som jeg kan ta med meg hjem. 

Jeg har også bundet en påskekrans i bjørkekvist. En naturkrans er fint uansett materialer, husk bare å høste de forsiktig. Jeg plukker ofte kvister som allerede ligger på bakken. Har du lyst til å binde deg en påskekrans kan du lese mer om kransebinding her. 
Egg hører selvsagt med til påskemåltidene, og jeg holder de gjerne varme med eggevarmere  jeg har strikket selv.  Oppskrift finner du her.  

Jeg synes ikke det er nødvendig å bruke duk alltid, men det kan gi kjærkommen variasjon. Duker i lin, helst gamle slitte er de aller vakreste i mine øyne. Jeg leter alltid etter det på loppemarkeder, og turer i utlandet, men du kan også finne fantastisk vakre gamle duker hos Fransk Bazar, Lazydays, Bolina og andre butikker som selger vintage.  

FLASKEVARMERE ER ET HYGGELIG DIY PÅSKEPROSJEKT

Flaskevarmerne har jeg strikket av restegarn. Det er morsomme prosjekter som går raskt,  og de bidrar til holde melka kald (solmelk er ikke godt), og kakaoen varm.  I løpet av de neste dagene skal jeg få lagt ut en enkel beskrivelse av hvordan du kan strikke lignende selv. 

 

GOD PÅSKE!

 

Disclaymer: Dette innlegget inneholder linker til forhandlere. Jeg nevner de på eget initiativ og har ikke mottatt noen form for betaling for dette. Fransk Bazar og Wik Oslo er forøvrig mine kunder og jeg har skrevet om deres virksomheter tidligere.