BRYGGER PÅ LYSET ...

We have all the light we need, we just need to put it in practice.
- Albert Pike

 
Foto: Studio Ask

Foto: Studio Ask

Foto: Studio Ask

Foto: Studio Ask

Studio Ask

I en sjelfull fabrikkbygning i upusset teglstein holder Studioet Ask til. Jeg blir så glad for at det fortsatt finnes slike flotte gamle bygninger som ikke har blitt "renovert i stykker". Den gamle bygningen har beholdt de store originale industrivinduene,  det gir lokalene fantastiske lysforhold.  Sammen med enorm takhøyde, og store rom er lokalene perfekte som fotostudio.  Gjengen bak Studio Ask har spesialisert seg på styling og fotografering av mat og har innredet lokalene med to romslige kjøkken og et "hav" av herlige bildebakgrunner, og store bugnende hyller med props som kan brukes i bildeproduksjonen. Deres interesse for mat er dypt forankret og nye retter og oppskrifter dyrkes frem i lek og alvor.  Slik oppstår det spennende bildekomposisjoner med mat i uendelige varianter. 

 
Foto: Østensjø lokalhistoriske bilder

Foto: Østensjø lokalhistoriske bilder

 

BryggeriHISTORIE

Teglsteinsbygget i Jernbaneveien 4 ble bygget som bryggeri i 1880-årene. Beliggenheten var praktisk da fabrikken kunne hente vann fra Østensjøbekken, men vannet ble etterhvert så forurenset av kloakk at virksomheten måtte opphøre.  Fra 1909 til 1933 holdt Norske Jernstøperier til i bygningene, deretter overtok firmaet Olsen og Wang, og frem til 2005 ble de kjente malingsproduktene Owatrol produsert i dette bygget.  Bygget er i dag registrert som bevaringsverdig på riksantikvarens Gule liste. 

Foto: Passiflora

Foto: Passiflora

Foto: Studio Ask

Foto: Studio Ask

IKKE BARE FOTO

Eierne bak Studio Ask; Monica Sjøli og Veslemøy Vråskar ønsker at stedet skal være noe mer enn deres egen kreative oase.  Den inspirerende blomsterbutikken til Passiflora holder til i første etasje.  De inviterer også andre fotografer, stylister og kreative inn i studio, og med jevne mellomrom arrangerer de events. Det var forøvrig gjennom et slikt event jeg kom i kontakt med Monica da hun spurte meg om å delta på deres årlige julemarked.
I etterkant har vi fortsatt å samarbeide, og det har blant ført til at jeg har laget tekstiler de kan bruke til fotobakgrunner og props, og nye nettsider.  Sidene er nå lansert og du kan ta en kikk på de her.