SLOW NESTING - KONSEPTSTAND PÅ NORDIC LIVING

 
slowdesign_nordicliving.jpg

VI INNREDER MED NORDISK NATUR OG KUNSTHÅNDVERK

Sammen med kunstneren Mona Næss skal jeg utvikle en 80 kvm stor stand på årets interiørmesse på Lillestrøm. Vi har valgt å kalle konseptet ”slow nesting”. Begrepet dukket opp nærmest av seg selv, men gjenspeiler i stor grad hvordan vi begge tenker og jobber. Enkelt, naturnært, rått, håndlaget og unikt.

Å skape et vakkert hjem, et inspirerende rede hvor man kan trekke seg tilbake, og føle seg vel er viktig for god livskvalitet. Med det evige fokuset på fornyelse og trender, som dessverre svært ofte resulterer i bruk og kast, trues naturen. Vi må omfavne en langsommere rytme. Finne mer bærekraftige tilnærminger til fornyelse i interiøret, såvel som andre områder i livet.

Vi har invitert med oss mange små aktører som normalt sett ikke har ressurser til å delta på en slik messe, og samlet de om en stand som fokuserer på ro, velvære i ”de indre gemakker” i et hjem.Med støtte fra Norske Kunsthåndverkere blir det i tillegg til en interiør stand prosessdemonstrasjoner av dyktige kunsthåndverkere, som vil vise tilblivelsen av kunst- og designhåndverk. Målet er å inspirere og gi alle en mulighet til å observere naturmaterialer, håndverksprosesser og kunstnere på nært hold.

DELTAKERE OG BIDRAGSYTERE

Alle som deltar på standen, har på ulike måter utgangspunkt i naturen. De utfører sine håndverk med materialer som tre, ull, lin og leire, stein og planter og bark.

De som deltar i tillegg til Mona og meg er; Geir Tokle (kunstkeramiker) Ingrid Becker (kunsthåndverker) Anne Karin Jortveit (billedkunstner), Anne Vinæs (kunstkeramiker), Anne Line Sund (kunstkeramiker) Lene Tori Bugge (kunstkeramiker) Eva Vold (kunstkeramiker) Ragnhild Wik (kunstkeramiker) Elin Hedberg (skulptur) Anne Ka Munkejord (glassblåser) Maren Bang (elev KHIO)) kunstgalleriet Brudd, Selbu Spinneri, Shelby Teknik (Vola Armaturer), Morten Kristiansen (antikke marmorvasker), God Lin - God Ull, Norwegian Wood Design, Atelier Stellaria og Ullkorga. Vi har også støttespillere i Øko-Tryk AS, Waldemar Ellefsen AS, Fine Art Copy Cat, og Filippa Tredal.

Du kan lese mer om våre deltakere, både kunstnere, produsenter og håndverkere i vårt eget magasin som vi har fått trykket opp i forbindelse med messen.

Messen pågår fra 22-25 Januar.
Vi gleder oss!

(Klikk på bildet for å bla i magasinet, eller last det ned som PDF på linken under. )

SLOW NESTING MAGASIN
OM NORDIC LIVING

Nordic Living er det nye navnet på Oslo Design Fairs vintermesse. Nordic Living er Norges største innkjøpsmesse for nordisk trend og interiør. Det skal først og fremst være en innkjøpsmesse med utstillere i fokus, men vil også by på faglig program og inspirasjonsområder. Estimert besøkstall er ca 8000 ila de tre dagene messen foregår, og dette er utelukkende fagpersoner, innkjøpere, interiørarkitekter- og designere samt andre interessenter fra interiørbransjen.

EMBRACING CHANGE

Temaet for årets messe er «embracing change». Det skal i følge Cahtrine Eriksson, som er leder for Oslo Design Fair og Nordic Living, rette fokuset på endring og det positive som kan skje ved å omfavne endring i alle livets aspekter. Med dette temaet ønsker man å  vise at en balanse mellom fortid og nåtid også kan gjenspeiles i forhold som det taktile versus teknologi, nyheter og klassikere, det kalde mot det varme, og struktur i motsetning til kaos. Man ønsker også at temaet skal belyse  hvordan samfunnet endrer seg og hvordan mennesker endrer seg i takt med det.

Les mer om Nordic Living her.