VINTERBLOT

 

OG RÅ KJÆRLIGHET…

 

Spar ikkje mjøden,

men med måte du drikk

Seg det som tarvst eller teg!

Midtvinters når landene i nord er på sitt kaldeste feiret man i norrøne tider vinterblot. En offerfest som fant sted ved fullmåne etter vintersolverv (når solen snur), eventuelt ved første fullmåne etter første nymåne etter vintersolverv. Det vil si en eller annen gang rundt midten av Januar. I den norrøne tradisjonen var midtvinterblotet en feiring av solen og lyset i den mørkeste og kaldeste tiden, der man ofret til gudene for at solen og varmen skulle komme tilbake.

 
 

Når vi skulle feire utgivelsen av boken vår VISUELL VISDOM ville vi lage vår egen lysfest, og la feiringen til første torsdag etter årets første fullmåne. Denne fullmånen var både blodmåne (måneformørkelse) og supermåne (ekstra nære jorden), og ble for den som kjenner månens kraft en sterk ramme om vårt blot.

Vår feiring hedret solen, lyset, ilden og det som i vår bok Visuell Visdom er valgt som det viktigste symbolet på ild, - kjærlighet. Vår ild brenner renest når vi kan være tro mot oss selv, og rause mot andre, lekne, ydmyke, men allikevel stolte i vår fremferd. Vi lar oss lede og inspirere av sterke kvinneskikkelser fra de norrøne mytene.
Til lyden av Vibeke Vigelands dype tromme fremførte vi noen velvalgte ord om og fra boken.
Deltakelsen var uventet stor, men Ragnhilds suppegryte var raus og heller ikke eliksiren med frukt, bær, urter og botanisk akevitt gikk tidlig tom, så kvelden ble lang, varm og vakker.

Stor takk til alle som kom og ble med på feiringen.

Les mer om boka her.